Николай Митов: Искам да видя коренно различен отбор срещу Ботев (ВИДЕО)

"Не е имало някакви стресови ситуации. Винаги тука на „Герена” като се загуби е неприятно", обясни треньорът

Николай Митов: Искам да видя коренно различен отбор срещу Ботев (ВИДЕО)

Треньорът на Левски Николай Митов иска да види отбора си преобразен за мача с Ботев в неделя от 17:30 на „Герена”. Това е негов първи двубой на „Георги Аспарухов” след завръщането му като старши треньор на „сините”.

„Приятно ми е да играем на „Герена”, но по-специалното е, че излизаме за победа и искам в този мач, след Берое, да видя коренно различен отбор, да вдигнем много играта. Има старание в тренировките, сега искам да го покажат на терена футболистите. С изключение на трайно контузените всички са в групата. Юношеските национали – Юруков, Стаси /Станислав Иванов/ и Найденов имат квалификации и те пропускат този двубой. Няма какъв реванш да търся от Ботев. Абсолютно всеки мач е решаващ. Всеки мач трябва да играем на върха на възможностите си, за да печелим, особено след този мач в Стара Загора. Даже не ми се връща към него. Важен е мачът и като точков актив, и като увереност в играчите. В Стара Загора резултатът не ми хареса и това, че не можахме да отбележим гол. Игрово миля, че превъзхождахме Берое, но много сме далеч от това, което искам. Ако бяхме спечелили... друго е като спечелиш. Искам да чистим грешки и да надграждаме, но с победи”, посочи Николай Митов на своята пресконференция преди срещата с „канарчетата”, на които той е бивш наставник, но феновете го изгониха мнгоо бързо от Пловдив.

Митов каза, че в Левски не е имало „стресови ситуации” след загубата от Берое и разговора на спортния директор Даниел Боримиров с играчите.

„То не е имало някакви стресови ситуации. Винаги тука на „Герена” като се загуби е неприятно. Аз и моите колеги сме от тоя тип хора... мразя да губя, аз си го признавам. И Левски не трябва да губи. Имаше старание, но това не е оправдание. Загубата си е загуба. Затова пълна концентрация за неделния мач с Ботев. Излизаме с респект и уважение, но дотам. Имат доста добри футболисти, които могат да играят футбол, но мен ме интересува нашия отбор и нашите футболисти”.

Той отказа да коментира решението на националния селекционер Петър Хубчев да повика цели шестима играчи от ЦСКА за мача с Холандия и само двама от Левски.

„Не е  моя работа и няма да коментирам друг отбор. Има си национален селекционер. Аз като старши треньор искам да има колкото може повече хора в националния отбор. Има си треньор – Хубчев, той си знае кого да вика и той си носи отговорността”.

Треньорът на Левски е на мнение, че публиката ще подкрепя отбора само ако вижда прогрес в играта.

„Най-важното е хората да виждат прогрес в играта, спортно-технически. Има ли го това, нашата публика ще ни подкрепя. Но всеки мач трябва да го има, да го виждат. Още трябва много, но го има това желание, концентрация, което се иска от тях. Всеки един от тях до май месец трябва да ми покаже, че иска да е в Левски и да показва ниво Левски, а нивото на Левски е голямо. С всяка изминала седмица, всеки изминал мач на мен ми се изяснява и ще знам кой е на нивото на Левски.Във футбола по принцип няма „беше” и „минало”. Има днес и утре. Не го ли разберем, няма как да стане. Всеки ден е доказване, особено в Левски”.

Черно море без двама титуляри срещу Пирин

Даниел Димов и Влатко Дробаров пропускат гостуването

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки