Търси се нов собственик на Дженоа

Енрико Прециози е готов да продаде клуба след 14-годишно управление

Търси се нов собственик на Дженоа

Президентът на Дженоа Енрико Прециози потвърди, че иска да продаде отбора на всеки кандидат, който иска да го вземе от това, което са постигнали и да го отведе към стъпка напред. 69-годишният италиански бизнесмен, който е най-големият производител на играчки в страната, утвърди Дженоа в Серия А по време на своето 14-годишно управление, но също така на два пъти беше наказван и заради нарушения на правилата.

През този сезон обаче "Грифоните" се представят крайно неубедително и в момента са на 16-о място в Серия А с 29 точки. Това наложи смяна и на треньора Иван Юрич с опитния Андреа Мандорлини, като отборът има към момента само една победа в последите 13 мача. Всички тези събития изкараха привържениците на улицата, които стартираха протести в последните два месеца, искайки да напусне.

"Искам да продам Дженоа, потвърждавам го. И мога да дам управлението на клуба на съветниците веднага, след като си гарантираме и математически оставането в Серия А", се казва в официалното изявление на собственика на клуба. "Сега тези, които смятат, че аз трябва да напусна Дженоа, могат да направят конструктивно предложение: да чуя ново име, инвеститор, който е готов да стартира една това ера. Всеки, който може да напарви това, което направихме ние, но има повече енергия и сили, може би ще има и желанието да върви напред с Дженоа."

Прециози взе клуба през 2003 година, когато Дженоа беше в Серия Б. Те влязоха в елита през 2005-а, но автоматически излетяха в трета дивизия, след като попаднаха в скандала с уредените мачове и съответно наказани от италианската федерация по футбол. Самият Прециози беше наказан с пет години лишаване от право да управлява и работи в тази сфера.

"Гордея се с факта, че съм осигурил на най-стария клуб в Италия мястото в Серия А, което ние заслужаваме. Но е много трудно в модерния футбол да бъдеш конкурентен. И все пак 10 години сме в елита без прекъсване, заяви напускащият президент.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки