Сензациите в пресата: Български халф на Дунав става национал на Ливан

Боримиров иска от Митов още един юноша в състава, Локо (ГО) на бунт срещу шеф на съдиите

Сензациите в пресата: Български халф на Дунав става национал на Ливан

Сензациите в родната спортна преса на 18 март, събота, 2017 година:

Меридиан мач: Роден халф на Дунав става национал на Ливан

Роденият в Бълга­рия халф на Дунав Самир Аясс ще има възможност за първи път да играе за родината на баща си Ли­ван, чийто национа­лен отбор ще срещне Хонконг на 28 март в квалификация за Ку­пата на Азия.


Юноша­та на ЦСКА е бивш младежки и юношес­ки национал на България. В русенския клуб има и още един шокиращ национал - Искандар Джалилов, който ще изиграе по­редният си мач за националния отбор на Таджикистан в прия­телски мач в Бахрейн на 23 март и гостува­не на Йемен в квали­фикация за Купата на Азия на 28 март.

Тема спорт: Боримиров иска от Митов още един юноша в състава

Треньорът на Левски Нико­лай Митов ще се опита да наложи поне още един юноша в стартовия състав на тима до края на сезона. Специали­стът, който пое сините пре­ди дербито с ЦСКА, вече показа ясно, че ще разчита във Всички двубои на 19-годишния Божидар Краев. Халфът започна кампанията като ре­зерва при предшественика на Митов Елин Топузаков. Ос­вен Краев в първия тим в мо­мента със статут на титу­ляр е Николай Кръстев. 20-годишният вратар успя да се възползва от излизането на сърбина Боян Йоргачевич по­ради контузия и бе под рам­ката в последните три срещи. Със силните си изяви сре­щу ЦСКА стражът си заслужи доверието на треньорския щаб за няколко срещи напред. Така в момента негова резер­ва е взетият на пожар Божи­дар Митрев.

Желанието на спортния директор Даниел Боримиров обаче е поне още един мла­док от школата на тима да бъде утвърден. След като бе назна­чен на поста, той си поста­ви за цел Левски да бъде изграден от повече собствени юноши, а чужденците да бъ­дат "сбити" до трима. С първия състав постоянно тре­нират юношеските национа­ли Илия Юруков, Ивайло Най­денов и Станислав Иванов, както и Алекс Боримиров и вратарят Георги Шейтанов. Най-много шансове през сезо­на до момента получи Ста­нислав Иванов. 17-годишният нападател нашумя още през месец май 2014 година, когато вкара на Лацио в двубоя по случай вековния юбилей на сините. През този сезон Ива­нов има пет шампионатни срещи. Той е престоял на те­рена 54 минути - в повечето случаи бе ползван като так­тическа смяна. До края на кампанията обаче Станислав ще получава повече шансове от треньорския щаб. Той, както и Юруков и Найденов са част от националния от­бор до 19 години, който през следващата седмица ще играе в квалификационния Елитен кръг за европейското първенство през 2017 годи­на. Поради тази причина няма да е на разположение на Николай Митов за домакин­ството на Ботев Пловдив в неделя.

Меридиан мач: В Горна Оряховица плащат с окупация съдийски шеф

Ръководството на Локо (ГО) подаде жал­ба срещу съ­дията Тихомир Алексов, който ощети сериозно отбора в мача сре­щу Славия. Арби­търът показа несъ­ществуващ втори жълт картон на Софиан Муса в 30-ата минута и отсъди изключително ко­мична дузпа за „белите" малко преди почивката. Резултатът от про­теста на „железни­чарите" почти си­гурно ще е спира­нето за неопреде­лен период на пра­вата на рефера, тъй като всички, гледали ситуации­те, бяха категорич­ни, че той е допус­нал сериозни грешки.

След тези отсъж­дания вчера феновете не спряха да си задават въпро­са: „Престъпник ли е този рефер"? Тарторите в агитка­та на „железнича­рите" подкрепят клубната управа в мнението, че има тенденция в съ­дийството срещу техния тим. Те при­помниха ситуации­те с непоказания червен картон за играч на Ботев в първото домакинс­тво за годината, двата отмени гола на Муса и неотсъдената дузпа сре­щу Николай Хрис­тов в срещата с Монтана. В Горна Оряховица сочат като виновник за отстрела срещу Локомотив Ичко Лозев, считан за ментор на шефа на Съдийската комисия Петър Петров. Бившият асистент съдия от Велико Търново е подсъ­дим за източването на ДДС и укри­ването му заедно с Гриша Ганчев.

Привържениците на новака в Първа лига са категорич­ни, че при след­ващ съдийски гаф срещу отбора ще окупират жилище­то на Петър Петров, които също е от старопрестолния град, докато той не подаде ос­тавка.

„Не може да се подиграват така с нашия отбор. Без съмнение съдийс­ките грешки пов­лияха за крайния изход на мача. Ние няма да оставим нещата и да си мълчим. Най-нор­малното е да пода­дем жалба", обяви още след мача спортният дирек­тор на „железни­чарите" Ивайло Йорданов.

Тема спорт: Ел Харуби вече разглежда оферти

Вратарят на Локо (Пд) Ясин ел Харуби ясно показа през последните месеци, че не въ­знамерява да подновява дого­вора си с клуба, който изти­ча това лято. „Смърфовете” му предложиха контракт за 3 години, но не са изкушили ма­роканеца. Сигурно е, че той ще се раздели с клуба през ля­тото.

Амбициите на стража са да премине в по-голям от­бор, като вече е получил 3 предложения. 26-годишният страж също така е и в полезрението на български клуб, който може да излезе с предложение към него на по-късен етап. Ел Харуби впечатлява с изявите си в Първа лига и се конкурира с Владислав Стоя­нов за най-добър вратар в първенството. Затова и не е изненада, че не възнамерява да остане на "Лаута".

Мароканецът е у нас още от 2014 г., като първо бе част от Верея, а през лятото на 2015 г. премина в Локо (Пд). В начало­то на същата година прове­де подготовка с ЦСКА и има­ше предварителен договор с армейците, но той пропадна заради отнемането на лиценза на клуба.

Тема спорт: Яблонски отказал на молдовски

Чешкият защитник на Левски Да­вид Яблонски призна, че е имал офер­та от сините още през лятото на миналата година. Тогава обаче той не я е приел. Бранителят пристигна на „Герена" през зимата, след като скъса договора си с руския Том Томск. Той веднага се наложи в съ­става. През пролетта Давид бе на терена във всичките пет мача и престоя на терена по 90 минути. Отбеляза и дебютния си гол - вкара победното попадение в дербито с ЦСКА (2:1).

"Преди да приема сегашното предложение на Левски, имах офер­та от клуба още миналата година. Тогава имах действащ договор в Ру­сия, но обмислях варианта Левски. Можех да съм тук половин година по-рано. През зимата обаче приех. Казах си, че няма да имам проблеми в България. Имах предложение от Шериф Тираспол, но не се поколебах и избрах Левски, защото този клуб ме искаше и преди това", каза Яблон­ски.

В тима от Тираспол той може­ше да стане съотборник с вратаря Божидар Митрев. По стечение на обстоятелствата двамата се съ­браха на „Герена" - Митрев се завър­на при сините преди две седмици.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки