Левски може да подпечата второто място с подарък за Митов

„Сините” приемат Ботев (Пловдив) на „Герена”

Левски може да подпечата второто място с подарък за Митов

Днес Левски приема Ботев Пловдив на „Герена” и има поводи да е амбициран за голям успех. Вчера треньорът Николай Митов имаше рожден ден, навърши 45 години.

Въпреки че твърди обратното, той и помощникът му Мариян Христов със сигурност не са забравили какво им се случи през есенния полусезон. Тогава те трябваше да застанат начело на Ботев след освобождаването на Николай Костов и екипа му, но феновете на жълто-черните не позволиха това да се случи. Така, само час след като Митов и щабът му бяха представени на Коматево, те трябваше да си съберат багажа и да напуснат.

Очаква се треньорът да направи промени по състава в сравнение с гостуването на Берое в Стара Загора, което е загубено с 0:1. На вратата на тима отново ще е младокът Николай Кръстев, който пази в предишните три срещи. Той ще бъде предпочетен пред Божидар Митрев. В защита ще има рокади. На пейката ще остане Сашо Александров, който игра слабо под Аязмото. Вместо него като десен бек ще действа Роман Прохазка. Очаква се в центъра на отбраната пак да си партнират чехът Давид Яблонски и румънецът Сърджан Лукин, а резерви да са Димитър Пиргов и Александър Александров.

В халфовата линия със сигурност ще играят Мехди Бурабия и Божидар Краев. А Георги Костадинов е с по-големи шансове да започне от холандеца Джереми де Ноойер, който през лятото ще напусне „Герена". На десния фланг на нападението ще е Франсис Нар. А най-голямата дилема пред Николай Митов е кой да започне на срещуположния. Вариантите са три - Антонио Аниете, Антон Огнянов и Амаду Сукуна. Нито един от тях обаче не се намира във форма. Последните двама бяха взети по време на зимната пауза, но засега не оправдават с нищо присъствието си в Левски. На върха ще играе Аденижи.

При успех днес Левски ще дръпне на пет точки пред ЦСКА и ще влезе в плейофите като втори в класирането.

Ботев пък ще опита да превземе „Герена" със "син легион" и да продължи серията си без загуба в гостуване през пролетта. Тимът удари с 1:0 Локо ГО, а след това стигна до 0:0 срещу ЦСКА и 1:1 с Черно море. Очаква се в стартовия състав на Николай Киров да започнат четирима от петимата футболисти в тима, играли за Левски. За столичния тим мачове имат вратарите Иван Чворович и Георги Георгиев, защитникът Виктор Генев и халфовете Лъчезар Балтанов и Антонио Вутов. От тях всеки има да доказва нещо на сините. Най-скоро в Левски бяха Чворович и Генев - през есенния полусезон. След това обаче първият разтрогна договора си с клуба, защото не получаваше шансове за изява, а вторият така и не дочака предложение за удължаване на контракта.

През седмицата Иван Чворович лекуваше контузия в областта на адукторите, заради която той не пази при гостуването на Черно море (1:1) 6 Каварна. Очаква се обаче да стисне зъби и да излезе днес срещу бившите си съотборници. А пред него да действа карето, което игра срещу варненци - Цветомир Панов, Виктор Генев, Радослав Терзиев (заговори се, че той е в полезрението на Левски) и Лазар Марин.

В единайсеторката на жълто-черните ще се завърнат Серкан Юсеин и Антонио Вутов, които изтърпяха наказание. Първият ще играе редом до капитана Лъчезар Балтанов, а вторият ще има задача с Тодор Неделев да захранва с удобни топки централния нападател Виана. Николай Киров има колебание на кого да заложи вдясно - на Омар Косоко или Бризола.

Мачът Левски – Ботев (Пд) е днес от 17:30 часа, пряко в ефира на Диема спорт, а по традиция Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки