Италианска тройка на върха в Аспен

Теса Уорли спечели Малкия кристален глобус

Италианска тройка на върха в Аспен

Италианките Федерика Бриньоне, София Годжа и Марта Басино завършиха първа, втора и трета в гигантския слалом в Аспен, Колорадо - последен старт за сезона в алпийските ски при жените.

Голямата радост обаче бе за французойката Теса Уорли, която успя да спечели Малкия кристален глобус в дисциплината, първи за нея в кариерата ѝ.

Бриньоне даде време от 1:58.01 минути, като остави на цяла селинда и 44 стотни зад себе си Годжа. Басино пък изостана на 1.47 секунди от Бриньоне.

Уорли завърши състезанието на пето място с пасив от 1.83 секунди от победителката, докато съперничката и за Малкия глобус в дисциплината Микаела Шифрин остана шеста на 2.13 секунди от победителката в днешния ден. Така Уорли и Шифрин завършиха сезона с по три победи в гигантския слалом, но Уорли събра общо 685 точки, докато Шифрин остана с 600.

За американката обаче остава удовлетворението от спечеления преди дни Голям кристален глобус, където тя приключи с 1643 точки. Втора е словенката Илка Щухец с 1325, а трета е София Годжа с 1197 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки