Сензациите в пресата: Живко Миланов се отказа от националния отбор

Попето фаворит за капитанската лента; Лукин или си реже заплатата, или си тръгва; Балъков обеща трансфер на Недялков; По 200 лева в Локо Пд за точката срещу ЦСКА

Сензациите в пресата: Живко Миланов се отказа от националния отбор
Сензациите в българската спортна преса на 21 март 2017 г.:
 
„Меридиан Мач”: Живко Миланов се отказа от националния отбор
 
Живко Миланов не иска да играе повече за националния отбор. Докато някои, начело с Валери Божинов, със зъби и нокти драпат за мястото си в първия ни тим, десният бек сам е настоял пред Петър Хубчев да не му пращат повиквателни. Зетят на Борислав Михайлов е изтъкнал като мотив, че се чувства претоварен физически и на тази възраст вече не може да поддържа високо ниво в толкова много мачове. Софиянецът е роден на 15 юли 1984 г. и през лятото ще навърши 33 години. В момента трикратният шампион с Левски играе за лидера в Кипър АПОЕЛ (Никозия), където е твърд титуляр в схемата на треньора Томас Кристиянсен. Тимът му завърши на първо място след редовния сезон в първенството на Острова на Афродита, във втората фаза стартира с успех 1:0 като гост на Анортозис, а снощи игра с АЕЛ. В началото на март АПОЕЛ спечели и дербито с Омония (Никозия) с 2:1, но най-впечатляващ тази година бе успехът срещу Атлетик (Билбао) в Лига Европа. Миланов игра и в двата мача срещу испанците, които бяха елиминирани след загуба с 2:3 на „Сан Мамес" и успех с 2:0 в реванша от 1/16-финалите. На осминафинала обаче АПОЕЛ отпадна след две загуби с по 0:1 от Андерлехт.
 
През лятото АПОЕЛ има амбиции отново да търси пробив в групите на Шампионската лига, след като миналата година отпадна драматично от Копенхаген в решителния плейоф. Преди това Живко, бившият нападател на Ботев (Пд) Вандер Виейра и компания елиминираха последователно уелския ТНС и Розенборг. Срещу датчаните, които се оказаха черната котка на пътя и на Лудогорец, АПОЕЛ загуби минимално с 0:1 като гост, а в реванша до 86-ата минута водеше с 1:0, но Сантандер попари колоритните фенове на „жълто-сините" за 1:1.
 
За клуба си Живко Миланов наистина играе доста мачове и то на високо ниво, което бе повод и за доста критики към Петър Хубчев, след като името му не бе сред повиканите за световната квалификация с Холандия в събота. „Меридиан Мач" обаче разбра, че селекционерът е искал да разчита на безспорния № I сред действащите десни защитници, които може да се използват в националния, но той е отказал. Миланов в много от мачовете си за България игра и на левия фланг и феновете винаги са го харесвали заради раздаването на терена и мъжеството, което е демонстрирал.
 
Бранителят по принцип избягва медийните изяви, а заради близките отношения с Борислав Михайлов, за чиято дъщеря Бисера е женен от 2010 година и с която имат двама сина - Ники и Мартин, той не иска да повишава напрежението с излишни скандали. Факт е обаче, че от роднинството си с шефа на БФС Живко е загубил много повече, отколкото е спечелил по отношение на националния отбор. Няколко селекционери, едва ли не напук, не викаха бранителя, за да изглеждат независими от шефа си. В същото време той играеше с успех и в Румъния, и в Русия.

 
„Тема Спорт”: Попето фаворит за капитанската лента
 
Българският национален отбор ще има нов капитан на световната квалификация с Холандия. Причината - халфът на Лудогорец Светослав Дяков, който по принцип носи лентата, е контузен и пропуска сблъсъка в събота.
 
"Капитана ще го изберем ние, треньорите, има 23-ма кандидати", каза селекционерът на трикольорите Петър Хубчев. Така той категорично отхвърли опцията играчите да гласуват.
 
Според запознати фаворит е Ивелин Попов. Попето носеше лентата преди Дяков. Тя обаче му бе взета от предишния селекционер Ивайло Петев, който я връчи на полузащитника на разградчани. Нападателят на Спартак Москва бе разжалван след изпуснатата дузпа срещу Малта на "Васил Левски" при равенството 1:1, което коства поста на Любослав Пенев.
 
Опция за това да изведе съотборниците си с лентата е и вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов. През годините от извиканите сега капитани са били Манолев и Бодуров.
 
Очаква се днес на пресконференцията си на базата в Бояна Хубчев да обяви решението си. Брифингът започва в 16:15 часа. Светослав Дяков обаче ще си остане титулярен капитан за оставащите сблъсъци от световните квалификации. Той ще изгледа двубоя с Холандия от ложите на "Васил Левски", за да даде кураж на съотборниците си.
 

 
„Меридиан Мач”: Лукин или си реже заплатата, или си тръгва
 
Левски стартира преговори с един от основните си напоследък футболисти за нов договор. „Меридиан Мач" научи, че новият треньор Николай Митов настоява за оставането на Сърджан Лукин на „Герена" и през новия сезон. Преди той да поеме отбора се смяташе, че румънецът със сигурност напуска клуба лятото, когато договорът му изтича.
 
Откакто Митов стана старши треньор преди дербито с ЦСКА-София, Лукин е твърд титуляр. В онзи мач той започна в 11-те заради огромните : кадрови проблеми, но сега и Александър Александров, и Димитър Пиргов са здрави, но въпреки това отстъпват местата си на румънеца и Давид Яблонски.
 
Проблемът обаче е, че е Лукин пристигна на „Герена" и подписа една от най-големите заплати в клуба, която наближава 15 000 евро. В момента е напълно невъзможно за Левски да продължи да му дава толкова пари. Затова „сините" са предложили нов договор на румънеца, но със солидно орязана заплата. Така Лукин е с ултиматум от Левски - или си намалява заплатата, или си тръгва лятото. Надеждата е, че той вече навлиза в сериозна футболна възраст, а след серията от контузии може и да няма много кандидати за подписа му.
 
Иначе на този пост Левски има солидни опции. Александър Александров току-що поднови договора си, Яблонски е ново попълнение, Пиргов има още година от контракта си, Симон Сандберг все още е в клуба, а Деян Иванов се очаква скоро в игра.
 
 
 
„Меридиан Мач”: Балъков обеща трансфер на Недялков
 
Легендата Красимир Балъков, който взема 15 000 евро на месец, за да бъде посланик на ЦСКА-София, е обещал на шефовете на „червените" да продаде в Германия един от най-конвертируемите футболисти на тима - Антон Недялков. В последните няколко седмици бившият треньор на Литекс бе на треньорски стаж в Херта, а освен това е препоръчал левия защитник на бившия си отбор Щутгарт. В момента „швабите" са лидери във Втора Бундеслига и почти сигурно ще се върнат в елита. Любопитно е, че дълго време Балъков обещаваше на бившите шефове на Литекс, че ще уреди в Щутгарт Кристиян Малинов, но това така и не се случи.
 

 
„Тема Спорт”: По 200 лева в Локо Пд за точката срещу ЦСКА
 
Футболистите на Локомотив Пловдив ще получат по 200 лева премия за равенството си срещу ЦСКА на "Лаута" в събота. Толкова се полага по вътрешен правилник в клуба, където е записано, че за точка се дават по 200 лева независимо от съперника, което означава, че победата във всеки мач е оценена на 600 лева.
 
Играчите на черно-белите имат да получават по 4 бонуса - по 200 лева за равенствата си с ЦСКА, Дунав и Нефтохимик и по 600 лева за успеха над Локомотив Горна Оряховица. Това означава, че състезателите чакат по 1200 лева на калпак от бонуси. Ръководството на клуба е изплатило преди мача с армейците премията за победата над Верея от началото на пролетния дял.
На "Лаута" имат да Взимат и по две заплати - за декември и януари, а в края на тази седмица дължима ще стане и тази за март. Уверението на клубните шефове е, че по време на паузата в първенството футболистите ще получат поне по една заплата и две премии.
 
В Локо Пд дължат на играчите и по 3 наема за квартирите им. Те също ще бъдат изплатени в близките дни. Въпреки финансовите затруднения ситуацията на "Лаута" е спокойна и хората в клуба знаят, че ще получат парите си, без да се стига до излишни драми.
Кръг преди края Локомотив Пловдив се намира на пето място в класирането.
Университатя Крайова с Петев стигна до сензационен успех над ЧФР Клуж (ВИДЕО)

Отборът на българина стигна до успех с 2:1

Мъри и Гьозтепе с грешна стъпка в Турция (ВИДЕО)

Отборът на българина загуби две точки заради пропуски

Йоан Стоянов бе титуляр за Апоел Беер Шева при успех над Ашдод (ВИДЕО)

Българинът остана до края на мача

Антов и Петко Христов играха за отборите им, но не взеха победи (ВИДЕО)

Вижте подробности

Кремонезе и Вальо Антов все по-близо до промоция в Серия А (ВИДЕО)

Отборът на българина надви Комо с 2:1 у дома

Специя и Петко Христов с много важна победа в битката за оцеляване

Отборът на българина надви Зюдтирол с 2:1

Алекс Петков и Шльонск загубиха дербито на върха

Отборът му отстъпи срещу Ягелония с 1:3

ОБЗОР: Лийдс удари Стоук, Груев с цял мач(ВИДЕО)

Българският национал с жълт картон, отборът му крачи към ВЛ

Йоан Стоянов спечели БГ дербито в Израел (ВИДЕО)

Българинът и неговият Апоел Беер Шева надвиха Бейтар на Пламен Гълъбов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки