Сензациите в пресата: Живко Миланов се отказа от националния отбор

Попето фаворит за капитанската лента; Лукин или си реже заплатата, или си тръгва; Балъков обеща трансфер на Недялков; По 200 лева в Локо Пд за точката срещу ЦСКА

Сензациите в пресата: Живко Миланов се отказа от националния отбор
Сензациите в българската спортна преса на 21 март 2017 г.:
 
„Меридиан Мач”: Живко Миланов се отказа от националния отбор
 
Живко Миланов не иска да играе повече за националния отбор. Докато някои, начело с Валери Божинов, със зъби и нокти драпат за мястото си в първия ни тим, десният бек сам е настоял пред Петър Хубчев да не му пращат повиквателни. Зетят на Борислав Михайлов е изтъкнал като мотив, че се чувства претоварен физически и на тази възраст вече не може да поддържа високо ниво в толкова много мачове. Софиянецът е роден на 15 юли 1984 г. и през лятото ще навърши 33 години. В момента трикратният шампион с Левски играе за лидера в Кипър АПОЕЛ (Никозия), където е твърд титуляр в схемата на треньора Томас Кристиянсен. Тимът му завърши на първо място след редовния сезон в първенството на Острова на Афродита, във втората фаза стартира с успех 1:0 като гост на Анортозис, а снощи игра с АЕЛ. В началото на март АПОЕЛ спечели и дербито с Омония (Никозия) с 2:1, но най-впечатляващ тази година бе успехът срещу Атлетик (Билбао) в Лига Европа. Миланов игра и в двата мача срещу испанците, които бяха елиминирани след загуба с 2:3 на „Сан Мамес" и успех с 2:0 в реванша от 1/16-финалите. На осминафинала обаче АПОЕЛ отпадна след две загуби с по 0:1 от Андерлехт.
 
През лятото АПОЕЛ има амбиции отново да търси пробив в групите на Шампионската лига, след като миналата година отпадна драматично от Копенхаген в решителния плейоф. Преди това Живко, бившият нападател на Ботев (Пд) Вандер Виейра и компания елиминираха последователно уелския ТНС и Розенборг. Срещу датчаните, които се оказаха черната котка на пътя и на Лудогорец, АПОЕЛ загуби минимално с 0:1 като гост, а в реванша до 86-ата минута водеше с 1:0, но Сантандер попари колоритните фенове на „жълто-сините" за 1:1.
 
За клуба си Живко Миланов наистина играе доста мачове и то на високо ниво, което бе повод и за доста критики към Петър Хубчев, след като името му не бе сред повиканите за световната квалификация с Холандия в събота. „Меридиан Мач" обаче разбра, че селекционерът е искал да разчита на безспорния № I сред действащите десни защитници, които може да се използват в националния, но той е отказал. Миланов в много от мачовете си за България игра и на левия фланг и феновете винаги са го харесвали заради раздаването на терена и мъжеството, което е демонстрирал.
 
Бранителят по принцип избягва медийните изяви, а заради близките отношения с Борислав Михайлов, за чиято дъщеря Бисера е женен от 2010 година и с която имат двама сина - Ники и Мартин, той не иска да повишава напрежението с излишни скандали. Факт е обаче, че от роднинството си с шефа на БФС Живко е загубил много повече, отколкото е спечелил по отношение на националния отбор. Няколко селекционери, едва ли не напук, не викаха бранителя, за да изглеждат независими от шефа си. В същото време той играеше с успех и в Румъния, и в Русия.

 
„Тема Спорт”: Попето фаворит за капитанската лента
 
Българският национален отбор ще има нов капитан на световната квалификация с Холандия. Причината - халфът на Лудогорец Светослав Дяков, който по принцип носи лентата, е контузен и пропуска сблъсъка в събота.
 
"Капитана ще го изберем ние, треньорите, има 23-ма кандидати", каза селекционерът на трикольорите Петър Хубчев. Така той категорично отхвърли опцията играчите да гласуват.
 
Според запознати фаворит е Ивелин Попов. Попето носеше лентата преди Дяков. Тя обаче му бе взета от предишния селекционер Ивайло Петев, който я връчи на полузащитника на разградчани. Нападателят на Спартак Москва бе разжалван след изпуснатата дузпа срещу Малта на "Васил Левски" при равенството 1:1, което коства поста на Любослав Пенев.
 
Опция за това да изведе съотборниците си с лентата е и вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов. През годините от извиканите сега капитани са били Манолев и Бодуров.
 
Очаква се днес на пресконференцията си на базата в Бояна Хубчев да обяви решението си. Брифингът започва в 16:15 часа. Светослав Дяков обаче ще си остане титулярен капитан за оставащите сблъсъци от световните квалификации. Той ще изгледа двубоя с Холандия от ложите на "Васил Левски", за да даде кураж на съотборниците си.
 

 
„Меридиан Мач”: Лукин или си реже заплатата, или си тръгва
 
Левски стартира преговори с един от основните си напоследък футболисти за нов договор. „Меридиан Мач" научи, че новият треньор Николай Митов настоява за оставането на Сърджан Лукин на „Герена" и през новия сезон. Преди той да поеме отбора се смяташе, че румънецът със сигурност напуска клуба лятото, когато договорът му изтича.
 
Откакто Митов стана старши треньор преди дербито с ЦСКА-София, Лукин е твърд титуляр. В онзи мач той започна в 11-те заради огромните : кадрови проблеми, но сега и Александър Александров, и Димитър Пиргов са здрави, но въпреки това отстъпват местата си на румънеца и Давид Яблонски.
 
Проблемът обаче е, че е Лукин пристигна на „Герена" и подписа една от най-големите заплати в клуба, която наближава 15 000 евро. В момента е напълно невъзможно за Левски да продължи да му дава толкова пари. Затова „сините" са предложили нов договор на румънеца, но със солидно орязана заплата. Така Лукин е с ултиматум от Левски - или си намалява заплатата, или си тръгва лятото. Надеждата е, че той вече навлиза в сериозна футболна възраст, а след серията от контузии може и да няма много кандидати за подписа му.
 
Иначе на този пост Левски има солидни опции. Александър Александров току-що поднови договора си, Яблонски е ново попълнение, Пиргов има още година от контракта си, Симон Сандберг все още е в клуба, а Деян Иванов се очаква скоро в игра.
 
 
 
„Меридиан Мач”: Балъков обеща трансфер на Недялков
 
Легендата Красимир Балъков, който взема 15 000 евро на месец, за да бъде посланик на ЦСКА-София, е обещал на шефовете на „червените" да продаде в Германия един от най-конвертируемите футболисти на тима - Антон Недялков. В последните няколко седмици бившият треньор на Литекс бе на треньорски стаж в Херта, а освен това е препоръчал левия защитник на бившия си отбор Щутгарт. В момента „швабите" са лидери във Втора Бундеслига и почти сигурно ще се върнат в елита. Любопитно е, че дълго време Балъков обещаваше на бившите шефове на Литекс, че ще уреди в Щутгарт Кристиян Малинов, но това така и не се случи.
 

 
„Тема Спорт”: По 200 лева в Локо Пд за точката срещу ЦСКА
 
Футболистите на Локомотив Пловдив ще получат по 200 лева премия за равенството си срещу ЦСКА на "Лаута" в събота. Толкова се полага по вътрешен правилник в клуба, където е записано, че за точка се дават по 200 лева независимо от съперника, което означава, че победата във всеки мач е оценена на 600 лева.
 
Играчите на черно-белите имат да получават по 4 бонуса - по 200 лева за равенствата си с ЦСКА, Дунав и Нефтохимик и по 600 лева за успеха над Локомотив Горна Оряховица. Това означава, че състезателите чакат по 1200 лева на калпак от бонуси. Ръководството на клуба е изплатило преди мача с армейците премията за победата над Верея от началото на пролетния дял.
На "Лаута" имат да Взимат и по две заплати - за декември и януари, а в края на тази седмица дължима ще стане и тази за март. Уверението на клубните шефове е, че по време на паузата в първенството футболистите ще получат поне по една заплата и две премии.
 
В Локо Пд дължат на играчите и по 3 наема за квартирите им. Те също ще бъдат изплатени в близките дни. Въпреки финансовите затруднения ситуацията на "Лаута" е спокойна и хората в клуба знаят, че ще получат парите си, без да се стига до излишни драми.
Кръг преди края Локомотив Пловдив се намира на пето място в класирането.
Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

Лийдс и Груев се отдалечиха от промоция във Висшата лига (ВИДЕО)

Отборът на българина допусна изненадващо домакинско поражение

Десподов с голямо признание в Гърция

Наредиха го сред най-добрите крила в първенството

Официално: Петев вече не е треньор на Университатя

Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, с българина си тръгват още трима треньори

"Специален футболист е този български халф"

Хвалят Филип Кръстев в Нидерландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки