Сензациите в пресара: Левски за Краев - подписва сега или го продават лятото

Руснаци шокирани от ход на Хубчев

Сензациите в пресара: Левски за Краев - подписва сега или го продават лятото

Меридиан мач: Левски за Краев - подписва сега или го продават лятото

 

Левски стартира преговори с един от най-талантливите си футболисти за нов договор. „Меридиан Мач" научи, че „сините" планират мощна офанзива за задържането на Божидар Краев. Юношата на клуба има договор до края на календарната година. От „Герена" обаче със сигурност искат да го задържат и затова имат намерение да подпишат още до края на сезона, когато той вече ще има право свободно да разговаря с всеки един клуб. До момента „сините" приоритизираха футболистите с изтичащи в края на сезона контракти, като с почти всички от тях нещата са изяснени. Краев обаче е важна част от проекта на Даниел Боримиров и Николай Митов, които искат да направят тим с предимно български футболисти.

 

Както е известно, откакто пое повторно Левски Митов пуска Краев почти неизменно в състава си. Срещу ЦСКА-София и Берое той започна като титуляр и бе сред най-добрите на терена.

 

Ако случайно самият Краев откаже нов договор, то в такъв случай от Левски ще се опитат да форсират продажбата му през лятото, за да изкарат все пак някакви пари от подобна сделка. С очертаващото се напускане на Джереми Де Ноойер и Георги Костадинов пък точно Краев може да бъде новата голяма фигура в отбора след лятото, ако остане на "Герена".

 

Меридиан мач: Руснаци шокирани от ход на Хубчев

 

Шефовете на руския елитен Урал са се шокирали от поведението на нашия национален селекционер Петър Хубчев, научи „Меридиан Мач". Както е известно, в началото на месеца треньорът ни прати повиквателна за крилото на тима Николай Димитров - Хичо, а в последствие се отказа от него. Руснаците били изненадани от факта, че в клуба дошли самолетни билети, включващи полет от Екатеринбург до Москва и от Москва до София, както и обратно. Те обаче няма да бъдат използвани и реално сериозна сума пари от БФС отива директно на боклука.

 

Самото повикване и след това отзоваване на Хичо също е странно. От началото на пролетния полусезон юношата на Левски се представя много силно в елита на Русия, като е твърд титуляр в състава на Урал. Отборът, воден от Александър Тарханов, спечели два от трите си мача през 2017 г. и излезе от зоната на изпадащите. От своя страна Димитров беше избран от феновете за най-добър футболист на Урал в  мача срещу Рубин. Българинът асистира за победното попадение на Владимир Илин. Въпреки това обаче Хубчев се отказа от услугите му, още повече, че няма да разчита на един от основните си играчи в атакуващ план - Георги Миланов.

 

Тема спорт: Сините следят ситуацията с полузащитник на Ботев (Пд)

 

Спортно-техническият щаб на Лески следи ситуацията около халфа на Ботев Пловдив Серкан Юсеин. Полузащитникът вече има сериозен стаж в елита, макар да е само на 20 години. Контрактът му с канарчетата изтича през лятото и той все още не го е подновил - вече отхвърли една оферта от ръководството. Така че след края на сезона той може да премине в друг клуб като свободен агент. Може би заради отказа за удължаване Юсеин не игра в последния мач на тима - гостуването на Левски, което бе загубено с 0:2. И ако не преподпише, той може да започне да се застоява на пейката.

 

Серкан Юсеин е роден на 31 март 1996 година, висок е 178 сантиметра, тежи 67 килограма. През настоящата кампания има 23 щампионатни двубоя, в които е вкарал 3 гола. През сезон 2015/16 младокът изигра също 24 срещи, а година по-рано бе на терена 5 пъти. Той дебютира за канарчетата още през сезон 2012/13 - тогава се появи като резерва в две срещи. Той има престой под наем и в Раковски (през сезон 2013/14 във Втора лига).

 

Почти сигурно Серкан ще се върне в стартовия състав на Ботев за домакинството на Монтана, тъй като Яя Меледже, който го замени при визитата на Левски, е наказан. Канарчетата приемат последния в класирането на 31 март, петък, от 20:00 часа на Коматево, а мачът ще бъде предаван пряко по Диема Спорт.

 

Меридиан мач: Каре в схватка за лентата на "лъвовете"

 

Една от големите въпросителни преди световната квалификация с Холандия е не кой ще замени контузените Владислав Стоянов и Георги Миланов, а кой ще изведе „лъвовете" от тунела с лентата. Промяната се нала га заради контузията на Светослав Дяков, а кандидатите за капитан са четирима, фаворит изглежда бившият капитан на Бългapия Ивелин Попов, който днес се ползва с най голям авторитет    в съблекалнята, но той веднъж бе разжалван, което  ще затрудни обратния му път. Попето не се ползва и с голямо доверие от ръководството на БФС, което е още един минус за него. Самият той постоянно подчертава, че не му пука за лентата, но ще играе с пълни сили за България.

 

Другите кандидати за капитан са Николай Михайлов,  Николай Бодуров и Станислав Манолев. Техните кандидатури обаче също не безспорни. Вратарят дълго време не е правил голям мач за „лъвовете", а защитниците на ЦСКА-София едва сега се върнаха в държавния тим. Те имат опита на своя страна, но не и самоувереността да сложат лентана след дълго отсъствие и липса на големи мачове в последните месеци.

 

Играчите от разширения състав сами трябва да изберат новия капитан, който вероятно ще изведе България само в двубоя с „лалетата".
 

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки