Директният Великов и стилът джаста-праста

Треньорът на Дунав изобщо не говори празни при­казки

Директният Великов и стилът джаста-праста

Вън от съмнение е, че Весе­лин Великов, освен че го прави на странен диалект, говори и някои неща, които първона­чално изглеждат като налудни­чави, но впоследствие се оказ­ва, че треньорът на Дунав изобщо не говори празни при­казки. Затова и сме склонни да му вярваме, че Бирсент Карагарен е по-добър футболист от Антон Огнянов. Принцип­но, когато един треньор пра­ви подобни сравнения, това се отбелязва като липса на так­тичност. Да, Веселин Великов още от първите си дни като треньор в Първа лига започна да говори през просото. Стилът му е джаста-праста, без изобщо да цепи басма. Но нека му признаем - специфич­ният диалект леко смекчава вината, ако тръгнем да го съ­дим за директните му приказ­ки.



Всъщност той не е казал ни­що, което не мисли, и това доста го различава от общата маса треньори, които са пред­пазливи в приказките и стара­ещи се да са в добри отноше­ния с всеки. Да няма сърдити, да няма недоволни, мир да има на Земята. Великов обаче казва всичко с тънка усмивчица, ка­то някой стар тарикат, кой­то е сменил поне 6-7 отбора в България и който е видял какво ли не. А той все още не е видял почти нищо. Обаче вижте са­мо в случая с Антон Огнянов как едновременно сервира то­пла храна в три паници. Първо, засегнат е треньорът на Локо Пловдив, който с лека ръка е отписал Карагарен. футболи­стът играе в Дунав като раз­вързан, сякаш досега нещо му е пречело да покаже това, ко­ето виждаме от него в послед­ните седмици. Ясно е, че Ераносян ще бъде провокиран да отговори нещо по тази тема, а той много добре знае как тънко и закачливо да обясни позицията си. Второ, засегна­ти са хората, които правят селекцията в Левски - бивши и настоящи скаути, директори и треньори. Те къде гледали, когато са д ра пали цяла зима за Антон Огнянов, не са ли видели, че заекът се крие в друг храст. И третият "нахранен" е самият Огнянов, когото и без това публиката на Дунав вече недолюбва заради начина му на раздяла с клуба.



Великов е един от малкото треньори, които преди мачо­ве с по-силни съперници не се измъкват с дежурната цел - до­стойно представяне. Той от­ново е директен. За двубоя с Левски анонсира, че ако съдиите не му попре­чат, Дунав няма как да загуби, а преди Лудогорец Великов отново бе кате­горичен - неговите момче­та няма да паднат, ако всичко е наред. Е, всички ви­дяха кое е наред и кое не, но е факт, че Дунав не загуби. Нещо повече - в редовния сезон русенци вкараха об­що 9 гола на Лудогорец, ЦСКА и Левски. От които 5 попадения в двете си срещи с шампионите. А Левски и ЦСКА вкараха на Лудогорец об­що 3 гола за общо 3 мача. Доб­ре ли е?



И всичко това при вече спо­менатия проблем със съдиите. Дунав е може би най-'ощетяваният отбор в елит­ната група. В началото Веско Великов често отбелязваше този проблем, но напоследък kamo че ли му писна, защото не вижда смисъл от това. Също така в началото той акцентираше, че ако Дунав 'играеше в Русе домакински­те си мачове, а не гастроли­раше в Разград, ситуацията щеше да е друга. Бихме били по-конкретни - ако съдиите не си правеха експерименти на гърба на светлосините и ста­дионът им беше годен за упо­треба, Дунав щеше да е най-малко четвърти след края на редовния сезон в Първа лига. И щеше да е съвсем заслужено. А директният и опростен фут­бол на тима на Веско Великов го отбелязахме още в ранна есен, кога­то Дунав все още бе­ше загадка. Беше ли? Та този отбор все още е загад­ка, поне за повечето треньо­ри в елита, особено на така наречените големи отбори. Рядко някой може да се похва­ли, че неговият тим е нади­грал светлосините. Тихо, кротко, без фанфари отборът се настани там, където дори Великов не е очаквал, и сега е въпрос на време стадионът в Русе да се напълни и развълнува като тихия бял Дунав.



Клубът от Русе в момента води може би най-разумната финансова политика - ниски за­плати, които средно са около два пъти по-ниски, отколкото при друг от новаците Локо Горна Оряховица. Но за сметка на това високи премии мач за мач и приличен бонус за място в първата плейофна шестица и всичко това изплатено без забавяне. И не на последно мя­сто - в мача с Лудогорец в Раз­град Веселин Великов включи в стартовата единайсеторка само един чужденец. Значи мо­гло и без много пари и без мно­го чужденци. Обаче явно на други места имат интерес да превъртат безброй трансфе­ри и никога да няма готов от­бор, какъвто в момента е Ду­нав

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки