Решителна дузпа на Ти Джей Оши осигури победа на Вашингтон

Резултати от НХЛ

Решителна дузпа на Ти Джей Оши осигури победа на Вашингтон

Ти Джей Оши вкара победната дузпа за Вашингтон при успеха с 2:1 над Калъмбъс. Столичани спечелиха след наказателни удари и водят не само в Източната конференция, но и в цялата лига със 104 точки. Вратарят на гостите от Охайо Сергей Бобровски спаси 44 удара, но дежа-вю-то за него от Олимпийските игри в Сочи се завърна с пълна сила, когато пред него излезе един от най-добрите изпълнители на дузпи в хокея на лед в момента Ти Джей Оши.



В редовното време вратарят направи истински чудеса и Вашингтон стигнаха до равенството 1:1 в началото на третата част с гол на Дмитрий Орлов, което беше 35-и удар за Вашингтон в мача. Малко преди него гостите бяха открили резултата с точното изпълнение на Сет Джоунс, негово първо попадение от 7-и февруари насам.



Отава Сенатърс се наложи също с 2:1 след дузпи над Питсбърг с голове на Кайл Тюрис и Боби Райън при допълнителните удари. Майк Хофман за Сенатърс в редовното време, а вратарят им Майк Гордън спаси 34 удара, в това число и две невероятни шайби в допълнителното време.



Тампа Бей размаза Бостън с 6:3 като гост, а резултатът едва ли устройва и двата отбора. Гостите от Флорида имат 79 точки и са на 5-о място в Атлантическата дивизия, а Бостън е една стъпка нагоре с 82.


Никита Кучеров реализира третия си хеттрик в кариерата за успеха на Тампа Бей. Джонатан Дрюин вкара едно попадение и подаде за още две, а Брейдън Пойнт и Антон Стралман доибавиха другите две шайби. Двата отбора продължават битката за една от двете уайлд-кард-позиции в Източната конференция. За Бостън точни бяха Райли Неши, Дейвид Пастернак и Здено Хара, а вратарят на Тамба Петер Будай финишира мача с 28 спасявания.



Флорида Пантърс се наложи с 3:1 над Финикс Койотис с два гола на Джонатан Маршесол. Стражът Джеймс Реймър спаси 22 удара, а Пантерите събраха 75 точки и са на 6-о място в Атлантическата конференция, прекъсвайки серията си от две поредни загуби. Шон Торнтън също беше точен за победителите.



Каролина запази някакви теоретични възможности да се докопа до уайлд-кард на Изток, след като отнесе с 4:1 лидера Монреал. Лий Стемпняк вкара два пъти, а по един път бяха точни Елиас Линдхолм и Джеф Скинър. Херъкейнс продължиха серията си на девет мача, в които си тръгват с точки, а Монреал остава на върха с 91 точки, с 1 пред Отава.



Едмънтън Ойлърс разгроми със 7:4 Колорадо, като Джонатан Еберле вкара два гола в третата част. След равенство в началото на последната част Дрейк Каджула и Еберле се разписаха само в рамките на 1:10 минути, за да дадат насока на мача. Също така се разписаха Зак Касиян и Леон Драйсайтъл, а Ойлърс имат 89 точки и се движат наравно с Анахайм на 2-ата позиция в Тихоокеанската дивизия.

 

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), резултати:


Лос Анджелис- Уинипег 5:2

Колорадо- Едмънтън 4:7
Чикаго- Далас 3:2 след дузпи
Сейнт Луис- Ванкувър 4:1
Нешвил- Калгари 3:1
Минесота- Филаделфия 1:3
Торонто- Ню Джърси 4:2
Монреал- Каролина 1:4
Отава- Питсбърг 2:1 след дузпи
Флорида- Аризона 3:1
Бостън- Тампа Бей 3:6
Вашингтон- Калъмбъс 2:1 след дузпи

Лидери в отделните дивизии


Източна конференция
Атлантическа дивизия: Монреал- 91 точки, Отава- 90
Столична дивизия: Вашингтон- 104, Питсбърг- 102

Западна конференция
Централна дивизия: Чикаго- 102, Минесота- 92
Тихоокеанска дивизия: Сан Хосе- 91, Анахайм и Едмънтън по 89
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки