Албанските бомби, факли и димки не спряха Италия в мач №1000 на Буфон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мачът бе прекратен за десетина минути, но Италия спечели с 2:0 в Палермо

Албанските бомби, факли и димки не спряха Италия в мач №1000 на Буфон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Италия победи Албания с 2:0 на „Ренцо Барбера” в Палермо въпреки изцепките на албанските фенове, които спряха мача за десетина минути в началото на втората част с канонада от бомбички и факли, която обви стадиона в гъста задушлива мъгла. Даниеле Де Роси вкара от дузпа в началото, а след прекъсването в дима Чиро Имобиле реши всичко с глава.

Джампиеро Вентура излезе с 4-4-2, което на моменти преливаше в 4-2-4, но мачът ще се запомни като №1000 в кариерата на Джанлуиджи Буфон, който подобри и рекорда за най-много мачове с фланелката на национален отбор в Европа като вече има 168 за „адзурите”.

Сокол Чикалеши можеше да шокира „Скуадрата” още в 40-ата секунда, но по диагонала прати леко встрани.

Италия пое нещата под свой контрол и голаджията на Торино Андреа Белоти беше задържан с ръце в наказателното поле от халфа на Бари Миген Баша, което доведе до дузпа. Това се случи точно пред албанската агитка и опитният Даниеле Де Роси спокойно изчака феновете на гостите да хвърлят две факли в наказателното поле, както и бомбичка точно преди да стреля, но не трепна и отбеляза 20-ия си гол за Италия, което го изведе на 12-о място сред голмайсторите за страната, наравно с Паоло Роси.

Капитанът на Албания Анси Аголи получи жълт картон и ходеше по тънък лед с необмислено влизане в краката на Дзапакоста на тъча.

Верати изведе Белоти на чиста позиция, но неговата тупалка беше избита нагоре в корнер от стража на Лацио Томас Стракоша. Одисе Роши се озова на чиста позиция за Албания, но стреля високо над Буфон.

След почивката Имобиле от непосредствена близост нацели ръката на Айети и съдията не даде дузпа.

Албанските фенове вече бяха предупредени преди почивката, но започнаха истинска канонада с бомбички и факли и съдията Славко Винчич от Словения нямаше друг избор, освен да спре мача докато атмосферата се успокои. Според италианските медии, димка е ударила и стюард на стадиона, който е пострадал.

В 71-ата минута Инсиние би в стената от пряк свободен удар на отлична позиция, но при продължението на атаката Дзапакоста центрира отдясно, Белоти беше в засада, но остана под топката, а зад него Имобиле насочи с глава в далечната греда и оттам в мрежата за 2:0.

Италия и Испания водят в Група G с по 13 точки, Израел е с 9, а Албания с 6.

СП Квалификации, Европа 2018, Група G

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Испания 5 4 1 0 17 13
2 Италия 5 4 1 0 9 13
3 Израел 5 3 0 2 0 9
4 Албания 5 2 0 3 -4 6
5 Македония 5 1 0 4 -4 3
6 Лихтенщайн 5 0 0 5 -18 0

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки