Легенди на Черноморец се събраха за бенефисен мач (+СНИМКИ)

Уникалното по рода си мероприятие събра живата история на бургаския футбол

Легенди на Черноморец се събраха за бенефисен мач (+СНИМКИ)

Легендите на Черноморец изиграха бенефисен мач. Уникалното по рода си мероприятие, което събра живата история на бургаския футбол, се състоя на спортния комплекс в „Славейков“. Събитието бе уважено от куп спортни и политически деятели. Идеята и организацията бе на един от най-значимите футболисти в историята на „акулите“ – Иван Йовчев. Именно негов е рекордът за най-много мачове със синята фланелка на бургазлии – 348. Финалист за купата на страната през 1989 г. с Черноморец. Има 2 мача за „А“ националния отбор. За Черноморец има 2 мача в турнира за Купата на националните купи.

Иван Йовчев покани 22-ма футболисти от славните години на Черноморец. Не всички обаче успяха да присъстват, поради различни неотложни ангажименти. И тези, които присъстваха, обаче бяха предостатъчни, за да напълнят с хора, желаещи да видят любимците на поколения отново с топка в краката и ръцете. Славните „сини“ футболисти демонстрираха, че все още не са забравили как се играе Цар Футбол, като показаха завидни умения.

Празничната програма започна с представянето на всички присъстващи легенди на Черноморец, като бяха изброени техните успехи и заслуги към „синия“ клуб и българския футбол. Присъстващи пък къде на шега, къде на истина коментираха, че на терена футболистите са изиграли толкова мачове, доколкото някои не могат броят. Последва минутка мълчание в памет на починалите бивши играчи на клуба. Зам.-кметът д-р Лорис Мануелян раздаде специално изработени плакети и грамоти. Посмъртно такива получиха Иван Притъргов и Димитър Папазов. Специална грамота и плакет получи и дългогодишният президент на Черноморец Тома Томов, който и до днес полага неимоверни усилия за възраждането на славата на близо вековния клуб. След това последва историческа снимка за спомен и футболистите се завърнаха на зеления килим. Към небето полетяха сини и бели балони, а на терена настъпи време за шоу… За финал бе разрязана и специално приготвена торта с клубната емблема на Черноморец, а мажоретки и танцов ансамбъл повдигнаха допълнително духа на всички в СЦ „Славейков“. Талантите от школата на ФК Черноморец 1919 пък не пропуснаха да се снимат със славните си предшественици.

Всички, до които бяха изпратени специално подготвени покани: Любомир Шейтанов, Петър Жабов, Николай Калушев, Цветан Мутафчиев, Радостин Кишишев, Валентин Делиминков, Ангел Стойков, Иван Йовчев, Красимир Димитров, Георги Илиев, Владимир Стоянов, Илиян Илчев, Тодор Райков, Росен Кавръков, Златко Янков, Нено Ненов, Дражо Стоянов, Диян Петков, Иван Пазачев, Пламен Михов, Симеон Чилибонов 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки