Спас Делев наказа надменните холандци и съхрани шансовете ни за Мондиал 2018 (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Лъвовете" удариха с 2:0 Холандия на "Васил Левски"

Спас Делев наказа надменните холандци и съхрани шансовете ни за Мондиал 2018 (ВИДЕО+СНИМКИ)

България стигна до важна победа с 2:0 над Холандия в квалификационен двубой от Група А за Мондиал 2018 в Русия. В герой за „лъвовете” се превърна Спас Делев, който наказа „лалетата”, отбелязвайки на два пъти. В 5-ата минута Делев откри головата си сметка за националния тип, а четвърт час по-късно отново той бе точен. Холандците имаха сериозно надмощие във владеенето на топката, което обаче не доведе до особени заплахи за Ники Михайлов. След успеха в петия квалификационен мач България е вече с 9 точки и измества Холандия от третото място, като "лалетата" имат 7 точки в актива си. Лидер в групата е Франция с 13 точки, следван от Швеция с 10.







Срещата започна на високи обороти, а капитанът Ивелин Попов организира скоростна атака още в първите секунди от срещата, но бе фаулиран в близост до пеналта. При последвалото изпълнение Попето не затрудни Зут, стреляйки точно в стража.

Холандците опитаха да наложат преса, но играта им бе прекалено разпиляна и в близост до наказателното поле биваха спирани от добре групираната отбрана на „трикольорите”.




В 5-ата минута Симеон Славчев с прецизен пас намери Спас Делев в наказателното поле, той овладя добре и забавилият се Де Лигт не се намеси добре и се сблъска с вратаря Зут, а Делев необезпокояван вкара първия си гол с националната фланелка.






Попадението внесе допълнителен хаос в играта на „лалетата”, които през първите 45 минути владееха над 65% процента от времето топката, но не успяха да извлекат дивиденти от това.




В 20-ата минута Делев прониза за втори път вратата на холандците. Костадинов намери деветката в близост до наказателното поле, Делев си нагласи топката и с точен удар в долния ляв ъгъл покачи на 2:0.




„Лъвовете” умело задържаха аванса си до почивката, като единствената опасност пред вратата на Ники Михайлов дойде в 44-ата минута, след като Клаасен успя да запази кълбото в игра и върна за Бас Дост, който от малка дистанция показа изключително неточен удар.



Очаквано Холандия започна изключително офанзивно втората част и опасностите не закъсняха, но Ники Михайлов показа стабилна игра и опази мрежата си суха.



Куинси Промес отправи първия точен удар за гостите в 58-ата минута, но Михайлов изби в корнер.

Четири по-късно Бас Дост се измъкна от засадата и получи в пеналта, върна към влизащия на скорост Клаасен, който обаче не затрудни стража на „лъвовете” с удара си.



Божидар Краев направи дебюта си с националния екип, заменяйки в 68-ата Ивелин Попов, който даде капитанската лента на Ники Михайлов.

Играта се накъсваше начесто във финалните минути, а на няколко пъти лекарският екип на българите се налагаше да излиза на терена.

Финалния щурм на холандците не доведе до резултат и „лъвовете” затовриха срещата при резултат 2:0 в своя полза.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!


БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки