Мъри работел тайно за Левски

Треньорът имал консултантски договор със сините

Мъри работел тайно за Левски

След като Станимир Стоилов предяви претенциите за 70 хиляди лева, които има да получава от Левски от близо 10 години, стана ясно, че треньорът е имал и друго споразумение с клуба, освен това за погасяване на въпросната сума.

Той на практика е работел тайно за сините. Вчера бе разпространен контракт между треньора на Астана и Левски.

Той е оформен като "консултантски договор" и е подписан от Мъри и бившия изпълнителен директор на клуба Константин Баждеков. Това се е случило на 1 юни 2016 година. Тогава собственици на Левски бяха Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов, а след това на 30 август 2016-а акциите им официално преминаха в ръцете на Спас Русев.

Явно е, че триото, а по-късно и Русев, са имали едни и същи виждания -Стоилов да поеме Левски, след като прекрати взаимоотношенията си с казахстанския шампион Астана. А докато дойде този момент, да помага с каквото може на сините от разстояние и думата му да се чува (тоест Мъри е бил един вид "капариран").

Точно за това говори и консултантският договор, който, интересно защо, отново е за 70 хиляди лева (както и споразумението за погасяване на старите плащания, подписано на 26 май 2016 г. между двете страни). Има ли връзка между двата контракта - от „Герена" трябва да кажат.

Според консултантския договор Стоилов трябва да помага на тима, ако бъде изискано от него, относно евентуални съперници в европейските клубни турнири и подготовката на тима преди започване на шампионата", "да съветва и дава професионалното си мнение при избор на потенциални футболисти за представителния отбор", както и "да не разпространява поверителна информация за дейността на възложителя (б.р. - в случая ПФК Левски) във връзка с изпълнение на задълженията му"...

Факт е, че след подписване на консултантския договор по съвет на Станимир Стоилов Георги Чиликов стана главен скаут на клуба. А преди това някои набелязани играчи, с които са били уточнени финансови параметри, така и не облякоха синята фланелка (явно пак по препоръка). Един от тези случаи е отказът на Левски да привлече Бандаловски през есента на миналата година.

Дали от "Герена" ще отрекат и този договор, както сториха с иска на Стоилов за 70-те хиляди лева? Възможно е, защото там явно първо подписват нещо, а след това остават изненадани, че са го сторили. Ясно е, че през следващата седмица клубът ще трябва да се издължи на Стоилов или пък за пореден път да разсрочи плащанията. В противен случай ще се надява на благоволението на БФС и Лицензионната комисия, които да не отнемат професионалния лиценз на клуба за следващата година.

Може да се стигне и до ходене по съдилища за разрешаване на спора. И докато шефовете на Левски умуват с каква позиция по казусите да излязат следващата седмица, някои от тях не е зле да се замислят и за оставки. Защото грешките им стават прекалено много и нанасят щета след щета на клуба, пише "Тема спорт".

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки