Сензациите в пресата: „Червените” пазят Каранга за плейофите и се молят за 16 играчи

На „Армията” правят специална програма за Лудогорец, Локо (Пд) чака трио бразилци, Митрев поема вратата след паузата и още…

Сензациите в пресата: „Червените” пазят Каранга за плейофите и се молят за 16 играчи

Сензациите в пресата днес, неделя, 26 март 2017 година:

„Меридиан мач”: Пазят Каранга за Топ 6

Треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев отново няма да може да разчита на най-опасния си нападател Фернандо Каранга в дербито с Лудогорец на 1-ви април, научи „Меридиан Мач". Последните новини от „Армията" за бразилеца бяха много оптимистични, но в края сметка в лагера на тима са преценили, че няма смисъл да рискуват здравето му в двубоя, който не се очаква да мине при голямо напрежение. Каранга се контузи в края на срещата с Левски, като прегледите установиха, че има няколко сантиметра разкъсване на бедрен мускул. Таранът пътува и до Белград, за да мине процедури при лечителката Марияна, които да съкратят времето за възстановяване. От утре Фернандо Каранга ще започне да се готви с тима на Стамен Белчев при пълни натоварвания. Домакинството на Лудогорец е много важно за престижа на ЦСКА-София, но няма никакво отношение към крайното класиране след първия етап и изходните позиции на отборите преди битките в Топ 6. Затова и няма да се форсира връщането на Каранга. Бразилецът сигурно ще попадне в разширения състав за мача, но няма да е сред титулярите, а не се предвижда и да влезе на терена в по-късен етап. Заради слабите изяви на другото ново попълнение в атака Кевин Куебемба е възможно като фалшива деветка да играе Густаво Кулма. Това пък ще отвори място на намиращия се в чудесна форма Кирил Десподов по дясното крило.

„Меридиан мач”: „Червените" се молят за 16 играчи

От лагера на ЦСКА-София стискат палци всичките им футболисти, ангажирани с националните отбори, да се върнат без контузии след края на квалификационния цикъл. „Червените" имат точно 16 национали в различните гарнитури, след като Кевин Кубемба последен получи покана за приятелския мач между Конго и Мавритания, предвиден за 27 март. В тима на Петър Хубчев бяха селектирани шестима „червени", двама получиха повиквателна за младежкия тим на Антони Здравков, трима са ангажирани за България 1)19, а още четирима ще играя за националния тим до 18 години. Желанието на Стамен Белчев и колегите му е националите на ЦСКА-София да се представят добре и да се върнат в добро състояние за мача с Лудогорец.

„Меридиан мач”: Правят специална програма за Лудогорец

Подготовката на ЦСКА-София ще е специално насочена към предстоящото дерби с Лудогорец в София на 1-ви април. Отборът на Стамен Белчев получи два дни почивка след контролата с Монтана на Панчарево в петък (2:0) и се събира за първо занимание утре следобед. Треньорският щаб е предвидил две занимания във вторник, а след това до деня на мача „червените" ще се готвят едноразово. Интересно е, че последните тренировки ще бъдат на осветление, тъй като двубоят следващата събота ще се играе от 20,00 часа. Това ще бъде и първият късен мач в Първа лига след преминаването към лятно часово време. От „Армията" очакват рекордна посещаемост срещу шампионите за домакински мач от началото на пролетния дял на първенството. В контролата с Монтана Стамен Белчев не пропусна да види в игрова обстановка някои от талантите на тима до 19 години. След мача треньорът похвали тийнейджърите за старанието и хъса.

„Меридиан мач”: Митрев поема вратата след паузата

Най-новото попълнение на Левски Божидар Митрев ще поеме вратата на „сините" след паузата в първенството. Юношата на клуба се завърна на пожар на „Герена", след като Боян Иоргачевич се контузи и Левски остана само с двама млади вратари - Николай Кръстев и Димитър Шейтанов, който също има здравословни проблеми. Това наложи привличането на Божката Митрев в навечерието на дербито с ЦСКА-София. Дори се очакваше, че той ще започне титуляр в него, но на вратата излезе Николай Кръстев. Младокът направи страхотен мач и дори сега е част от националния отбор на Бълга рия за квалификацията с Холандия, заменил Владо Стоянов, който се контузи тежко. Кръстев остана на вратата и след дербито с „червените", защото на „Герена" бяха на мнение, че Митрев още не е готов. Очаква се обаче Божката, който е сред любимците на агитката, да пази в следващия шампионатен мач - гостуване на Черно море.

„Меридиан мач”: Локо (Пд) чака трио бразилци

Престоят на собственика на Локомотив (Пд) Христо Крушарски в Бразилия е на път да даде резултат. На бизнесмена му е направено предложение да взема на проби трима обещаващи таланти от Бразилия. Ясно е, че става въпрос за млади играчи до 22-годишна възраст, преминали през отбори и от местната Втора дивизия. Офертата до Крушарски е въпросните таланти да пристигнат в Пловдив и да изкарат 3-месечни проби при „черно-белите", след което да се вземе решение дали да бъдат привлечени на „Лаута". „Вчера споменах за бразилците пред треньора ни. Ако Ераносян е съгласен да ги пробва, може футболистите да пристигнат още следващия месец. Аз ще поема само храната и пътните на тримата футболисти, които евентуално ще пристигнат на проби в отбора. Предложението ми го отправиха, докато бях в град Масейо", коментира самият Крушарски.

"Тема спорт": Клубове от Ниската земя пристигнаха за Михайлов
Пратеници на доста чуждестранни клубове изгледаха снощната световна квалификация между България и Холандия на Националния стадион "Васил Левски". Емисари от Ниската земя бяха дошли за Николай Михайлов. Вратарят в момента играе за втородивизионния турски Мерсин, но договорът му изтича. Той вече разкри, че и през лятото е имал оферти от Холандия, но е избрал да рита в Турция заради по-високата заплата, която е получил. Скаут на Бурсаспор ще гледа полузащитника на Левски Георги Костадинов. Той ще стане през лятото свободен агент и дори има право да подпише договор с друг клуб още сега. Интерес към него има и от Полша. Следващият тим на Георги Костадинов обаче няма да е лидерът в местното първенство Ягело-ния. Лично президентът на този клуб Цезари Кулежа отрече тези информации и обяви, че "някои медии обичат да си измислят". "В интерес на истината, ние сме запознати с качествата на този футболист, защото той изкара един пробен период при нас през 2011 година. Но трябва да кажа, че българските журналисти явно си измислят, след като го пращат тук, защото ние засега нямаме такива намерения", каза шефът. "За да привлечем някого в състава си през лятото, ще трябва да продаваме, защото не искам да се дублират играчите на позициите. А аз не планирам да продавам някого от зоната, в която играе той", сподели Кулежа и сложи точка на спекулациите, пращащи Костадинов в Ягелония. Няколко италиански клуба наблюдаваха Александър Тонев (Кротоне) и Ивайло Чочев (Палермо), защото техните отбори са пред изпадане от Серия А и вероятно ще им бъде разрешено да напуснат. Делегат на мача бе италианецът Стефано Пучи. Интересното е, че той е изпълнявал същите функции и на мача България - Аржентина на Световното първенство в САЩ през 1994 година. На 30 юни на стадион "Котън Боул" в Далас България победи гаучосите с 2:0 след попадения на Христо Стоичков в 61-ата и на Наско Сираков в добавеното време на мача. Любопитен момент е, че сегашният национален селекционер Петър Хубчев изигра пълни 90 минути в онзи двубой.
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки