Национал на Левски под въпрос за мача с Черно море

Скаут на Лех Познан гледал Георги Костадинов срещу Холандия

Национал на Левски под въпрос за мача с Черно море

Националът на Левски Геор­ги Костадинов е под въпрос за гостуването на Черно море. Двубоят от последния кръг на редовния сезон в Първа лига е на 1 април, събота, от 17:30 часа на градския стадион в Ка­варна и ще бъде излъчван пря­ко по Диема Спорт. Полуза­щитникът получи травма по време на световната квалифи­кация с Холандия, спечелена от трикольорите с 2:0. Той бе сритан през второто полу­време и в продължение на ня­колко минути му бе оказвана лекарска помощ. В крайна сметка той стисна зъби и остана на терена до края на мача. Днес ще стане ясно как­во точно е състоянието на футболиста.

По време на сблъсъка с лале­тата изявите на Георги Ко­стадинов бяха наблюдавани от представител на полския елитен Лех. Тимът от Познан бе изпратил в София главния си скаут Лукаш Мика. Той изгледа сблъсъка заедно с мениджъра на Костадинов Антъни Раво от агенция "Скаутинг тийм".

Както е известно, догово­рът на Георги Костадинов с Левски изтича през лятото. Контрактът между двете страни не е подновен. Прего­вори между двете страни бяха водени в началото на 2017 го­дина, но след това те бяха зам­разени. 26-годишният футбо­лист твърди, че никога не е из­вивал ръцете на клуба и няма нищо против да продължи да играе на Терена". Шансовете това да се случи и през следва­щия сезон обаче на този етап не са големи.

Георги Костадинов бе при­влечен от Левски преди две го­дини. Той бързо се утвърди в титулярния състав. През пър­вия си сезон със синята фланел­ка полузащитникът изигра 26 шампионатни мача и вкара 4 гола. През тази кампания той бе преследван от травми. За­това и двубоите му през кам­панията са 16. В тях той също се разписа 4 пъти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки