ЦСКА ще слага край на най-черната си серия

"Армейците" ще направят 14-и опит за първа победа над Лудогорец в елита

ЦСКА ще слага край на най-черната си серия

Мачовете между ЦСКА и Лудогорец в Първа лига за­почнаха да се превръщат в клише, което гласи: "Армей­ците никога не бият". Най-черната серия на червените продължава вече 13 мача без победа срещу този съперник в Първа лига. Балансът в сре­щите е 4 равенства и 9 успе­ха за разградчани при 20:4 го­лова разлика в тяхна полза. Това безусловно е най-голе­мият комплекс в клубната история на ЦСКА и серия без никакъв аналог в миналото.

Дали армейците имат си­ли да й сложат край близо 5 години и половина след като всичко стартира с едно лудо 2:2 на "Армията" на 28 ноем­ври 2011 г.? На 1 април клу­бът от Борисовата градина ще направи 14-ия опит.

В настоящата ситуация отборите се изправят в мач, който няма никакво спе­циално отношение към класи­рането. Лудогорец води с 18 точки на ЦСКА и евентуална загуба няма да накърни по ни­какъв начин шансовете на тима да спечели 6-а поредна титла. Този двубой е сблъсък чисто и просто на чест. Лу­догорец трябва да отстоява спечеленото, а ЦСКА да се доказва и да набира самочув­ствие за срещите в плейофи­те, феновете на армейците приемат предстоящия дву­бой много навътре поради куп причини. Доста лично­сти и странични фактори са преплетени в отношението на армейската общност към този съперник и неговия бла­годетел. Заради куп обстоя­телства би могло да се каже, че мачът ще е с по-голямо значение за ЦСКА.

Основни фигури като вратаря Владислав Стоянов и халфа Светослав Дяков са аут от състава на гостите. В миналото обаче разградча­ни и друг път са имали кадро­ви проблеми за срещи с ЦСКА, но въпреки това не са допу­скали загуба. Сега лидерът в класирането също има до­статъчно дълбочина в съста­ва, за да попълни дупките.

В исторически план тен­денцията сочи, че армейци­те са имали няколко мача, в които са били равностойни на Лудогорец и са стояли близо до победата

Примерите в това отно­шение са два - при самия старт на това съперниче­ство, когато ЦСКА пропилява два гола аванс на "Армията" и допуска късни голове за крайно­то 2:2, и в последната среща между двата отбора в София, завършила 0:0. Тогава напада­телят Стефан Николич изпуска чиста възможност в по­следните минути, чрез която можеше да донесе успеха на червените. Може би точно в този мач твърденията, че ЦСКА е надиграл Лудогорец и е заслужавал повече победата, стоят най-близко до истина­та.

Повечето от загубите на столичани са били логични с оглед показаното на терена. Като в първия двубой този се­зон например - Лудогорец спе­чели с 2:1 в Разград, но реално победата бе рутинна, а ЦСКА се разписа в самия край чрез Кулма.

Най-болезненият момент за ЦСКА остава датата 23 май 2012 г. В последния кръг отбо­рът влезе в мача като лидер в първенството и се нуждаеше от точка за титлата. Миро­слав Иванов-Деко обаче се раз­писа от фаул за 1:0 и с този ре­зултат Лудогорец за първи път стана шампион, с което стартира пълната си доминация в елита. Армейците пък удариха три греди и това е срещата, в която могат да посочат спортния шанс за свой най-голям съперник.

Ще се събуди ли ЦСКА от кошмара срещу разградчани, или ще продължи да сънува? Отговорът - на "Армията" между 20:00 и 22:00 часа на 1 април.

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки