Дражев сигнализира за натиск върху съдиите по делото за БФС и призова за временно отстраняване на Андрей Икономов от ВАС

На пресконференция в Пресклуб „България” днес, Ивайло Дражев сигнализира за оказан натиск върху съдебните състави, които се занимават с фирмените дела на БФС в Софийски градски съд.

Дражев сигнализира за натиск върху съдиите по делото за БФС и призова за временно отстраняване на Андрей Икономов от ВАС

На пресконференция в Пресклуб „България” днес, Ивайло Дражев сигнализира за оказан натиск върху съдебните състави, които се занимават с фирмените дела на БФС в Софийски градски съд.

Припомняме, че СГС „замрази” регистрацията на новото ръководство на футболния съюз на базата на искова молба от страна на Ивайло Дражев като засегнато лице след конгреса на БФС. Така промените в отделните звена на футболната централа все още не са вписани, което прави всички актове издадени от различните комисии и от Изпълкома незаконни.

На 9 март Ивайло Дражев е подал сигнал за оказан натиск, след като е получил информация от длъжностно лице в администрацията на фирменото отделение на СГС.

Дражев подчерта, че иска да защити интересите си чрез правосъдието и че все още, че в съдебната система има хора, които няма да се поддадат на какъвто и да било натиск и ще си свършат работата.

Искът на Ивайло Дражев е з-а отстраняване на Андрей Икономов от Висшия административен съд до завършването на проверката на Висшия съдебен съвет по делото за БФС.



„Ако това, което твърдя не се докаже, съм готов лично да се извиня на Андрей Икономов”, заяви Дражев.

Той призова още да се направи проверка на имотното състояние на Андрей Икономов, както и на доходите на съдията от ВАС.

„Аз няма да доказвам нищо, само сигнализирам, останалото е работа на компетентните институции”, каза още Ивайло Дражев и поясни отново, че никой не е обявявал иска, подаден от него за несъстоятелен. „Един иск не може да бъде несъстоятелен, той може да бъде неоснователен или недопустим”, уточни Дражев.

Ивайло Дражев призова да се провери дали в последните 7-8 дни Андрей Икономов е посещавал СГС и по какъв повод, както и да се проверят телефоните на членът на Изпълкома на БФС.

„Не виждам нищо лошо в това, моите телефони се слушат от 20 години и намирам това за нормално, не виждам защо това да не се приложи и в този случай, след като е в интерес на истината”, аргументира се Ивайло Дражев.
Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки