Ивайло Лазаров: За няколко месеца във Витоша станах много по-добър футболист

Полузащитникът е продукт на школата на Добруджа

Ивайло Лазаров: За няколко месеца във Витоша станах много по-добър футболист
Ивайло Лазаров е продукт на школата на Добруджа. Дебютира в професионалния футбол с фланелката на родния си клуб още преди да е навършил 18 години. Играе няколко сезона на стадион „Дружба“, преди да премине в Дунав (Русе) през зимата на 2014-а. След само шест месеца в Малката Виена обаче халфът се завръща в редиците на „жълто-зелените“.

Повторният му престой в Добруджа е съвсем кратък и на полусезона Лазаров приема ново предизвикателство – Черноморец (Балчик). Силните му изяви в Белия град и титулярното място в селекцията на Георги Иванов-Геша му осигуряват възможност отново да се завърне в професионалния футбол, след като миналото лято подписа договор с Витоша.

От началото на сезона полузащитникът има 13 мача във Втора лига, като само преди няколко дни – при победата с 4:1 над Банско, реализира и първия си гол с фланелката на бистричани. Пред официалния сайт на клуба 24-
годишният футболист разказва за трансфера си в тима на Костадин Ангелов, настроението в отбора и целите пред себе си.

- Ивайло, вече повече от половин година си във Витоша. Как се чувстваш?
- Благодаря, добре. Най-важното е, че съм спокоен и мисля единствено за футбол. В началото на сезона ми се гласуваше доверие на терена, след това прекарах повече време на пейката. Сега обаче, от началото на пролетния дял, отново съм титуляр и това ме кара да бъде по-спокоен и самоуверен.

- Как и защо реши да се преместиш толкова далеч от родния си град?
- Разликата между „В“ и „Б“ група е много голяма. Освен това Североизточната Трета лига e една от най-слабите. Ясно ми беше, че ако искам да се развивам като футболист, трябва да се преместя към София. Аз съм много самокритичен и изисквам максимума от себе си. Колкото и да ми се искаше, в нашия край това развитие нямаше как да го получа. Благодарен съм обаче за опита, който натрупах и в Добруджа, и в Дунав, и в Черноморец (Балчик). Иначе във Витоша пристигнах, след като един мениджър ме предложи на клуба. Проведох няколко тренировки, включих се и в една контрола, след което ме одобриха и се разбрахме за договор.

- Казваш, че когато играеш редовно, се чувстваш по-спокоен. За един футболист, особено в България, спокойствието е свързано най-вече с отношението на ръководството към клуба, треньорите и футболистите. Как виждаш организационно нещата?
- Всички мислим единствено за футбол. Честно казано, досега не съм бил на друго такова място – да знам, че всичко ми е наред и мога да мисля само за това какво правя на терена. За един човек е много важно каквото му обещаят, да се изпълни. Без увъртания, без лъжи. Може да не е много това, което ти дават, но да ти го дават редовно и навреме.  

- Тренираш под ръководството на Костадин Ангелов и Росен Кирилов, а отделно играеш с някои доста опитни футболисти. Помага ли ти това?
- Абсолютно. За няколкото месец тук усещам, че съм станал много по-добър играч. Работя с добри треньори, хора със солиден опит и на терена, и край него. Отделно играя и с качествени футболисти. Тренировките се разнообразни и постоянно се учат нови неща. Като цяло се подхожда много професионално. Не е като да трябва да пътувам 30-40 км за тренировка и после да се прибирам обратно, както бе в Балчик например. Освен това тук имам възможността, дори и като футболист от Втора лига, да играя срещу Левски, ЦСКА, Славия и Локомотив (София). А в контроли като тези излизаш пределно мотивиран да се докажеш пред такива големи имена. Всички това ми помага да науча много нови неща, да придобия ценен опит и кой знае, може би доришанс да отида още по-нависоко с Витоша. Напълно уверен съм във възможностите на състава и вярвам, че имаме сили да се преборим най-малкото за бараж. Ако трябва да съм честен, това е личната цел, която съм си поставил този сезон.

- За финал, ти сам спомена, че разликата между „В“ и „Б“ група е много голяма. Да играеш и да се бориш в третото ниво на родния футбол, изисква много жертви и лишения. Къде най-вече един млад футболист намира подкрепа и сили да продължи да преследва мечтата си?

- Мен лично най-много сили и кураж да продължа напред въпреки трудностите, които срещам, ми дават семейството и приятелката ми. Може би тук е мястото да благодаря специално на баща ми, който през всичките тези години винаги е бил зад мен. Когато нещата вървят и всичко е наред, е лесно, но когато преминаваш през тежки моменти и не си сигурен дали изобщо ще ги преодолееш, е от изключителна важност да имаш хора до теб. Аз имам моето семейство и му благодаря много за това!  

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки