Гонзо гони трета победа над Левски

През есента Георги Иванов изхвърли "сините" от а сега може да ги отдалечи още от евротурнирите

Гонзо гони трета победа над Левски

В събота, 1 април, Левски ще се изправи срещу Черно море, който е воден от бившия треньор и спортен директор на сините Георги Иванов-Гонзо. Мачът от последния кръг на редов­ния сезон е от 17:30 часа на градския стадион в Каварна и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Преди срещата сините са втори в класиране­то и ако искат да играят в Лига Европа, трябва да задър­жат тази си позиция до края на първенството (третият в класирането може да играе бараж с първия от втората осмица). Моряците изоста­ват на 6 точки от третия ЦСКА и 11 от Левски, но освен от шампионата те могат да атакуват евротурнирите и от турнира за Купата на Бъл­гария. Достигането им до по­луфинал изглежда в кърпа вър­зано, след като на четвърт­финалите гостуват на третодивизионния Литекс в Ло­веч (на 5 април, сряда, от 17:30 часа).

В събота Георги Иванов за осми път ще се изправи сре­щу Левски като треньор на Черно море. В досегашните сблъсъци в първа лига ба­лансът му е 1 победа, 2 равен­ства и три поражения, но при голова разлика 5-7, като той има и един успех за купата.

Гонзо пое за първи път варненци на 17 декември 2012 година и остана в клуба до 19 май 2014-а. По стече­ние на обстоятелствата той пое поста благодарение на Левски. През месец декем­ври сините елиминираха Чер­но море в 1/8-финал за Купата на България - биха с 4:0 на "Герена" и загубиха с 0:1 като гости. Срещата на "Тича" бе на 15 декември, като тя се оказа и последна за предше­ственика на Иванов - Адалберт Зафиров.

През пролетта на сезон 2012/13 Гонзо срещна Левски като домакин. Двубоят за­върши 1:1. През следващата кампания той успя да измък­не 1:1 от столичани в тех­ния дом, а след това и да ги надвие на "Тича". На 30 ноем­ври 2013 година варненци надделяха с 2:1 с голове на Ге­орги Илиев и Бакари. Пър­вият ще бъде титуляр и в съ­бота, а вторият пропуска мача заради кон­тузия. В плейофи­те Гонзо инкасира 2 загуби от съпер­ника.

През настоя­щата кампания Черно море изненада сериозно съпер­ника си в турнира за купата -спечели с 3:2 след продълже­ния на "Герена". Това бе пър­вата загуба, която сините допуснаха през 2016/17. И тя в крайна сметка може да им струва много.

В събота Георги Иванов за първи път ще се изправи сре­щу Николай Митов. Двамата имат съвместен престой на "Герена". Настоящият стар­ши на сините бе помощник-треньор на Емил Велев през сезон 2008/09. Тогава с реши­телните си голове Гонзо спо­могна за титлата, която за­сега е и последна в история­та на Левски.

Илиан Илиев: Най-важното е, че не получихме гол от Пирин

"Липсваше ни последния удар, за да победим", каза треньорът на Черно море

Храбър Пирин спря и Черно море (ВИДЕО)

"Моряците" с претенции за червен картон

ЕУФОРИЯ НА "ТИЧА": Мощен Черно море преби Левски с 3:1 (ВИДЕО)

"Моряците" отново са втори

Допълнителни мерки за сигурност на "Тича" за Левски

От Черно море обявиха важна информация

Три дни почивка за футболистите на Черно море

Играчите получиха отлични новини от треньорския щаб

Илиан Илиев: Просто нямаме потенциала да станем шампиони

"Загубата е разочароваща", обяви той

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Илиан Илиев:  Дано трети път не се спънем в един и същи камък

Треньорът на Черно море говори след успеха над ЦСКА

Героят за Черно море Живко Атанасов: Винаги вкарвам значими голове

Той не показа липса на самочувствие след попадението си срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки