Юношите до 19: Можем да бием всеки, мечтата е европейската титла

Нашите играли с болки и повръщане срещу Босна, но не се предали

Юношите до 19: Можем да бием всеки, мечтата е европейската титла

Талантът на Славия Калоян Кръстев вкара половината от шестте гола за България в Елитния кръг от квалификациите за Евро 2017 при 19-годишните. На летище София той беше в чудесно настроение и заяви, че България може да бие всеки на финалите в Грузия през юли.

„Мисля, че бяхме единни. Затова спечелихме двата мача с Франция и с Босна, най-трудният мач. Бяхме всички заедно, като едно. Не смятам, че сме аутсайдер, дори се представяме доста добре, бихме Франция – европейски шампион, Португалия – също европейски шампион и мисля, че се представяме много добре. Не е проблем, с който и да се паднем. Мисля, че ще победим във всеки един мач. Мечтаем да отидем на световно и да се представим добре на европейското, да излезем от групите”, каза Калоян Кръстев.

Капитанът Даниел Наумов разкри, че съотборникът му Петър Генчев е повърнал на полувремето снощи на мача с Босна, но се е върнал пак да играе и през втората част. Вратарят на Лудогорец посочи, че целта на България ще бъде първото място и на Евро 2017.

„Очаквахме това класиране. Отидохме за първото място и го постигнахме, както го направихме и в Сливен. Отидохме като победител от група с Португалия, Дания и Беларус и заслужено спечелихме и това първо място. Франция е най-добрият отбор, срещу който сме се изправяли досега. Смятам, че заслужено ги победихме, значи сме по-добри. Няма отбор, който да ни изплаши на Евро 2017. Нашата цел е винаги да сме първи, както показахме в тези две квалификации. Отиваме отново за първото място. Много силен колектив сме благодарение на треньорския щаб. Сега на последния мач с Босна, да ви кажа, четири човека не се чувствахме добре за мача. Един повръщаше, един го болеше корема, но стиснахме зъби и изиграхме мача, и го спечелихме. Дори Пецата Генчев (бел. ред. Петър Генчев от Септември София) на полувремето повърна и влезе пак да играе. Може би мачът с Франция беше най-труден. Наистина са много класни футболисти, които играят в големи отбори”, сподели Наумов.

Нападателят на ЦСКА Тонислав Йорданов посочи излизане от групата на Евро 2017 и класиране за Световно първенство като цел пред отбора за финалите в Грузия.

„Обстановката е страхотна. Класирахме се на един форум, който може би малко хора очакваха – да стигнем до Европейско първенство. Все пак ние в отбора вярвахме и постигнахме това, за което отидохме. Вярвахме, че дори като фаворити влизаме в турнира. Франция – вярно, много силен отбор, но ние успяхме да ги победим и след това гледахме много уверено напред. За Европейското първенство мисля, че целите ще са да излезем от групата първо, а след това се отива и на Световно първенство. Ако успеем да стигнем дотам, ще е перфектно”, каза нападателят.

Съотборникът му на „Армията” Ангел Лясков не скри, че мечтае за европейската титла.

„Емоцията беше невероятна. За първи ни се случва за U19 да се класираме. Направо не може да опише.  Цяла нощ ни държа и не мигнахме. Всеки знае на всеки проблемите, всичко си споделяме, като цяло едно голямо семейство. Ако някой има проблем, другият му помага – както извън терена, така и на терена. Най-труден мач определено беше с Франция, понеже състезателите на Франция са класни, в големи отбори, много бързи и пъргави, но се подкрепяме и победихме с колектив, с отбор. Това, че в последния мач ни трябваше само победа на нас ни повлия по-добре, защото бяхме по-мотивирани, а босненци започнаха някак отпуснато, понеже тях и хикс ги устройваше и това им изигра лоша шега. Мечтите са да станем европейски шампиони, но имаме много работа и се надяваме с работа и колектив да го направим”, обясни Лясков с усмивка.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Оперираха успешно национал на Ботев Пд

Николов подложен на интервенция в Испания

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки