ФИФА наказа Меси за четири мача

Звездата на Барселона няма да играе тази вечер при гостуването на Боливия

ФИФА наказа Меси за четири мача

Дисциплинарната комисия към ФИФА наказа Лионел Меси да не играе в следващите четири мача на Аржентина заради обиди към съдия на мача с Чили.

Наказанието влиза в сила веднага и Меси няма да може да играе тази вечер при важното гостуване на Боливия в Ла Пас от 23:00 българско време.

Санкцията на Меси е за обидни думи към един от страничните съдии в края на мача с Чили, който „гаучосите” спечелиха с 1:0 лед ранен гол от дузпа на суперзвездата на Барселона. Меси се ядоса, че страничният рефер маркира негово нарушение срещу съперник край тъча и засипа асистента на главния съдия с обиди. След мача Меси отказа да стисне ръката на ядосалия го страничен рефер Емерсон Карвальо.

Освен Меси, за Аржентина тази вечер няма да играят наказаните Игуаин, Масчерано, Билия и Отаменди, които натрупаха жълти картони. Крайните защитници Габриел Меркадо и Емануел Мас са контузени.

Едгардо Бауса обяви, че въпреки многото проблеми ще остави Серхио Агуеро на пейката, както и невъзстановения напълно Пауло Дибала, което значи, че Аржентина ще играе с много странен състав довечера.

Аржентина е на трето място в световните квалификации в зона Южна Америка, като им остават мачове с Боливия, Уругвай, Венецуела, Перу и Еквадор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки