Испания покори Париж с безпристрастното око на видео технологията (ВИДЕО)

Видео реферът отмени гол на Гризман и зачете първоначално отменен на Деулофеу

Испания покори Париж с безпристрастното око на видео технологията (ВИДЕО)

Испания показа, че още е една от водещите сили в европейския и световен футбол и победи финалиста от Евро 2016 Франция с 2:0 на „Стад де Франс”. Резервата Жерар Деулофеу промени изцяло мача през втората част, печелейки дузпа за първия гол на Давид Силва почти веднага след влизането си, а после сам отбеляза втория гол. Мачът ще се запомни с ключовите намеси на видео съдията, който отмени правилно гол на Гризман в началото на втората част, а после зачете първоначално отменения гол на Деулофеу, решил мача.

Новата звезда на френския футбол Килиан Мбапе започна за първи път като титуляр за „петлите”, а Корентен Толисо (Лион) изигра първите си минути за националния отбор.

През първата част „Ла Фурия” контролираше положението с 64% владение на топката, но головите положения бяха малко.

В петата минута Мбапе засече ниско центриране на Гамейро и Де Хеа внимаваше, за да избие на първата греда. Антоан Гризман центрира от фаул, а ударът на Лоран Косчелни с глава бе избит пред голлинията от Жерар Пике.

Андрес Иниеста напомни за класата си след това с рейд между няколко защитници, а финият му удар мина леко встрани от гредата. Педро достави удобна топка успоредно пред вратата на французите, но Мората не успя да засече под натиска на Косчелни. Всичко опасно в атаките на домакините през първата част се въртеше около действията на Кевин Гамейро.

В началото на втората част Курзава свали топката за Гризман, който отбеляза, но докато Франция се радваше допълнителният видео съдия забеляза засада при паса към левия бек на Монако, който даде асистенцията и попадението беше отменено, наглед правилно. Това беше сякаш поглед към бъдещето на футбола в това отношение.

В 67-ата минута Педро отстъпи място на терена на Жерар Деулофеу, който прави много силен сезон под наем в Милан от Евертън. С първото си действие на терена крилото спечели дузпа за нарушение на Косчелни срещу него в наказателното поле, а Давид Силва хладнокръвно прати Уго Лорис в грешния ъгъл за 1:0 от бялата точка.

13 минути преди края видео технологията промени едно съдийско решение за засада и гол на Деулофеу бе зачетен, след като първоначално бе отменен. Серхио Бускетс технично изведе съотборника си в Барселона Жорди Алба, който с центрирането си намери Деулофеу и крилото се разписа. Съдиите първо отмениха гола, но видео реферът им даде знак, че са сгрешили и попадението бе зачетено за 2:0.

До края Усман Дембеле направи пропуск със задна ножица, а после Гризман изпусна и последния шанс за почетен гол, когато с глава не намери целта при центриране на Дембеле.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки