Сензациите в пресата: Мъри имал само устна договорка с Тодор Батков

Трабзонспор идва за Чорбаджийски и Кешеру, Стоичков в клубната телевизия на Реал Мадрид

Сензациите в пресата: Мъри имал само устна договорка с Тодор Батков

Сензациите в родната спортна преса на 29 март, сряда, 2017 година:

Меридиан мач: Станимир Стоилов имал само устна договорка с Тодор Батков

Станимир Стоилов никога не е имал договор, за да защити претенциите си за търсения от него бонус от 150 000 лева. Мъри е имал устна уговорка с бившия собственик на клуба Тодор Батков за спомената сума. Треньорът е заговорил за парите, когато го поканиха 1 за старши треньор на Левски преди няколко години.

Адвокатът, който имаше конфликт със Стоилов, първоначално не искал да си признае за дълга, но впоследствие го е направил, когато на една маса сядат Батков, Стоилов, Иво Тонев и Георги Иванов - Гонзо.

Мъри се разбрал парите да бъдат намалени с 50 бона до 100 000, предвид разклатеното финансово състояние на клуба. Около месец след споменатата среща Батков е платил 30 000 лева на треньора, за да се оформи настоящата претенция на Мъри от 70 000 лева. Впоследствие бившото ръководство, което знае от Батков за въпросния дълг към Станимир Стоилов, е подписало цитираното в последните дни многократно консултантско споразумение, като по този начин превърне устната уговорка между Мъри и Батков в договор, който към днешна дата новите „сини" шефове смятат за оспорим в съда.

Меридиан мач: Трабзонспор идва за Кешерю и Чорбаджийски 

Интересът на Трабзонспор към Божидар Чорбаджийски вече доби съвсем конкретни очертания, след като турците ще пратят специален наблюдател на дербито с Лудогорец в събота, съобщава сайтът haberler.com. Това е техническият директор на клуба Ерсун Янал.

Трабзонспор обаче е разширил интереса си в България, като освен централния защитник на ЦСКА-София ще наблюдава и голмайстора на Лудогорец Клаудиу Кешеру. Известно е, че помощник-треньорът на турския гранд Волкан Козак хареса Чорбаджийски по време на световната квалификация с Холандия миналата събота. Румънският нападател пък отдавна е в полезрението на Трабзонспор.

Турците готвят „Балканска операция" това лято, като са приготвили 5 милиона евро, твърдят медиите в южната ни съседка. Новата стратегия на комшиите е, че футболисти от България, Румъния, Хърватска, както и от Русия, Полша и Словакия по-бързо ще се адаптират в Супер лигата от легионерите, идващи от Италия или Франция, които се нуждаят от много повече време.

Първоначално Трабзонспор се бе насочил към Дамагой Вида от Динамо Киев. За национала на Хърватска обаче има апетит и от друг турски гранд - Галатасарай, което вдига цената му. Освен това в Турция знаят, че цената на Вида е 5 милиона евро, което може да се окаже голяма лъжица за Трабзонспор. От клуба искат да привлекат двама или трима качествени играчи за същата сума.

Меридиан мач: Стоичков ще изгрее в Реал Мадрид ТВ

Легендата на Бар­селона Христо Сто­ичков, който винаги е показвал нена­вистта си към Реал Мадрид, ще съдейст­ва на телевизията на Кралския клуб. Това, което изглеждаше немислимо, ще бъде постигнато от воде­щия Мики Надал. Последният обаче не е успял да покани българи­на, а просто ще вле­зе в кожата му и ще го имитира в собст­веното си предаване „90 минути". Надал се е вдъхновил и от разчупения образ на Стоичков, който ра­боти за мексиканска телевизия.

В Испания името на акционера в ЦСКА-София бе свързано и с друга новина. Тази вечер в зала „Палау Блауграна" отборът на Барселона по футзал приема Мовистар Интер в дерби сблъсък. Звездата на Мовистар „Супер-Марио" Ривийос е наричан „Стоичков на футзала".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки