Тони Здравков: Искам повече от водещите фигури

"Чакам с нетърпение героите от Франция и в моя състав"

Тони Здравков: Искам повече от водещите фигури

Селекционерът на младежкия национа­лен отбор Антони Здравков сподели, че е доволен от по­казаното от неговия отбор в контролата с Македония, но разк­ри, че има претенции към хората, от които се очаква да са во­дещи фигури в този състав.

„Няма смисъл да споменавам имена. Каквото е имало, сме си го казали след мача и по време на целия лагер. Искам обаче да ме разбе­рете добре и да под­чертая, че позитив­ното е много повече. Няма как да не съм доволен от начина, по който момчетата тренираха и подхо- диха към мача с Ма­кедония. Съперникът ни бе съставен от по-големи футболисти, в 11 мача няма загуба, класира се за евро­пейското първенство през лятото и е дос­та по-сработен, за­щото имаше и пове­че контроли. Въпре­ки това ние стояхме равностойно в голе­ми периоди и няма как да не съм удов­летворен от този първи мач за нашия състав. Още в началото, когато се събрахме казах, че приоритетът ни е да изградим колектив. Новите момчета да свикнат с тези, които вече натрупаха опит на това ниво. Нещата мисля, че се получи­ха", каза Здравков специално за „Ме­ридиан Мач".

„За мен дузпата, която македонски­те съдии свириха за своя отбор, бе твърде пресилена, даже несъщест­вуваща. Бяхме подготвени, за­щото това са нормални не­ща. Нашите съ­дии обаче, ко­гато ни свирят контроли, не ни пускат такива аванти. Хубавото е, че Ники Кръс­тев спаси, защото така момчето трупа още повече увере­ност", с усмивка добави Сухия.

Той поздрави и колегите си от тре­ньорския щаб на националния отбор при юношите до 19 години и самите футболисти, които се класираха за ев­ропейското след поредица от впе­чатляващи победи и най-вече тази над домакина в елит­ния квалификацио­нен кръг Франция.

„Пожелавам им успех на финалите в Грузия. Някои от момчетата в този отбор знаят, че от­давна ги следя. Ча­кам ги с нетърпе­ние в младежкия национален отбор. Ако продължават така, те ще са важ­на част от нашия състав за стартира­щите през септемв­ри квалификации", каза още Здравков.

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки