Гриша Ганчев: Има големи комплексари в българския футбол (ВИДЕО)

Така е в България, всеки иска да се прави на интересен и на маймуна, казва собственикът на ЦСКА-София

Гриша Ганчев: Има големи комплексари в българския футбол (ВИДЕО)

Финансовият благодетел на елитния ЦСКА-София Гриша Ганчев заяви, че в момента в българския футбол има големи комплексари, но не пожела да каже в прав текст дали визира собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев. Днес търгът за емблемата и активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД се провали.

„Имаше търг. Някои хора не пожелаха да влязат, направиха панаирите тука. Ние си подадохме офертата. Госпожата е решила, че ще го прекрати търга и толкоз. Мисля, че да – търгът се води за непроведен. Причината е, че не е бил осигурен достъп. Полицаите осигуриха и достъп, и всичко, за да се проведе търгът”, обясни Ганчев за проваления търг.

А после атакува.

„Да ви кажа и нещо друго. Има големи комплексари във футбола в България в момента и панаирите постоянно трябва да са на „Армията”, когато трябва всичко да е спокойно и да е в реда на нещата. Как кой визирам? Вие да не сте паднали от небето? Ами това са комплекси, бе. Той си ги избива. Сигурно като малко дете му се е искало да е еди-какво си. Аз не коментирам дали е той или някой друг. Чакаме следващия търг и си участваме”.

На въпрос какво мисли за четвъртодивизионния ЦСКА 1948, Ганчев каза само: „Не знам да има такъв отбор аз лично”.

И подчерта, че няма да се отказва от управлението на „армейците”.

„От кое да се отказвам, защо да ми писва? Тука такъв е животът. Всеки иска да се прави на интересен и на маймуна. След като иска да се прави на маймуна, да се прави. За кое да се боря? Той ЦСКА си е тука, на „Армията”. ЦСКА е хората, какво е друго. Като представят повече пари да са живи и здрави”.

Според него целият търг днес се е превърнал в един голям цирк заради недопускането на члена на УС на ЦСКА 1948 Никола Газдов от феновете до „Армията”.

„Единият човек им беше тука, другите им фирми бяха сложени на „Васил Левски”. Ако тоя (Никола Газдов) беше успял да влезе, а той не искаше да влезе, щяха да кажат, че пък ония откъм „Васил Левски” не са били допуснати. Провокации. Решили са да си играйкат, нека си играйкат.

„Явно този отбор нещо ги тревожи много. Изхвърлиха ли го отбора? Други отбори имат ли дългове? Имат. Защо стоят те? Защо тоя отбор беше пратен по ниските дивизии? Защо го занулиха? Защо постоянно тука се назначаваха разни хора? Вие ги знаете много по-добре нещата и от мен”, постави много въпроси Гриша Ганчев.

В събота ЦСКА и Лудогорец се изправят един срещу друг в Първа лига от 20:00 на „Българска армия”.

„Нищо не предстои. Имаме мач в събота, важен мач. Мач като всеки един мач от първенството. За всеки мач дават три точки. Надявам се нашите играчи да излязат мобилизирани и да спечелят мача”.

Ганчев анонсира и нова клубна емблема по повод 70-годишнината на ЦСКА.

„В ход е новата емблема за 70-годишнината на ЦСКА. Ще я пуснем следващата седмица по медиите, ще я видите. Много е хубава, абсолютно същата е, с леки подобрения”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки