Алегри: Психиката е най-важна в мача с Наполи

Нормално е да освиркват Игуаин, казва треньорът на Юве

Алегри: Психиката е най-важна в мача с Наполи

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри смята, че психологическият аспект ще бъде най-важен в дербито с Наполи за първенство в неделя вечер.

„Всички играчи се върнаха от националните отбори. Марио Манджукич тренира отделно, Пауло Дибала тренира наравно с отбора, така че след днешното занимание ще реша кого ще пусна. Дибала се върна от Аржентина след малко на брой тренировки. Не е в ужасно състояние, но не е и в най-добрата си горма. Дори Дибала да не играе, имаме други играчи, които останаха в Торино и са в добра форма. Манджукич има възпаление на коляното и ще видим. Искам да пожелая всичко най-добро на Марко Пяца, който бе споходен от лош късмет и сериозна контузия”, обясни ситуацията с контузените Алегри на своята пресконференция преди мача.

Той бе запитан дали ще смени схемата 4-2-3-1, която използва в последно време.

„Дори не съм се замислял за това. Имаме играчи като Куадрадо, които могат да играят на фланга, така че можем да запазим схемата”.

„Утре ни чака важен мач между първия и третия в класирането. Необходима ни е голяма вътрешна сила и най-вече психологическият аспект ще бъде от огромно значение. Нищо, което е казано или направено, не трябва да ни влияе. Трябва да сме спокойни, щастливи и концентрирани”, посочи наставникът на „Старата госпожа”.

Гонсало Игуаин го чака истински ад при завръщането му пред феновете на бившия негов отбор.

„Няма смисъл да отричаме, че Гонсало прекара три години в Наполи, където беше обичан, но той направи своя професионален избор и това заслужава уважение. Нормално е да бъде освиркван, защото сега играе за Ювентус”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки