Лудогорец превзе "Армията" с две много спорни попадения (ВИДЕО+СНИМКИ)

Моци и Кафу вкараха след големи съмнения за засади, ЦСКА остана без победа срещу шампиона и след 14-ия сблъсък

Лудогорец превзе "Армията" с две много спорни попадения (ВИДЕО+СНИМКИ)

С две много спорни попадения на Козмин Моци и Джонатан Кафу през първата част Лудогорец победи ЦСКА с 2:0 на „Българска армия” в голямото дерби от последния 26-и кръг на редовния сезон в Първа лига. И при двата гола останаха сериозни съмнения за засади, но флагът на страничния съдия Веселин Мишев остана долу.

Лудогорец си остана единственият отбор без загуба срещу ЦСКА в елита и след 14-ата среща между двата отбора за първенство (10 победи и 4 ремита).




Отборът на Георги Дерменджиев се откъсна на цели 16 точки пред втория Левски преди началото на плейофите в челната шестица. Разградчани са с 67 точки, Левски остана с 51 след загубата от Черно море, ЦСКА също си остана с 46 точки на трето място и е само с три пред „моряците”.



На „Българска армия” в първите над 20 минути на терена нямаше нито една голова опасност, а всичко по-интересно се случваше по трибуните, където около 15 000 фенове на ЦСКА създаваха гореща атмосфера с цветна хореография, факли, бомбички и множество картончета с емблемата на клуба, напомняйки и за проточилата се сага с търга за емблемата и активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Търгът още повече нажежи страстите по оста Гриша Ганчев – Кирил Домусчиев.



Първото недоволство на домакините от съдиите беше в 22-ата минута, когато Каранга получи пас зад гърба на последния в зелената защита Козмин Моци, но беше вдигнат флаг от страничния рефер Петър Джугански.

В 28-ата минута Антон Недялков получи първия жълт картон в мача за закъснял шпагат в краката на Йордан Минев. Вандерсон центрира от свободния удар и Моци на линията на засадата с глава насочи в левия ъгъл, топката срещна страничната греда и влезе зад голлинията за 1:0. Останаха съмнения за засада, като самият Моци погледна към страничния рефер Веселин Мишев, който остави флага долу и Лудогорец поведе с първия си точен изстрел. Положението беше много спорно и дори няколко телевизионни повторения не внесоха яснота дали имаше засада или не.

ЦСКА имаше две отлични възможности да изравни бързо, но ги пропиля. Първо в 31-ата минута Недялков изведе Кулма по левия фланг, той центрира добре през краката на Моци, но Кирил Десподов стреля силно над целта, след като изпревари Натанаел за топката.

Три минути по-късно Каранга овладя с гръб към вратата при пас на Кулма и заложи кълбото за Рубен Пинто, който от фронтална позиция стреля право в Ренан и бразилският страж на шампионите си отдъхна и лови.

Наказанието за „червените” пропуски дойде с втори гол за Лудогорец, който изглеждаше от засада. Марселиньо хвърли пас зад защитата за Вандерсон, който елегантно овладя и подаде на празна врата за Джонатан Кафу, който имаше време да си спре и да вкара спокойно. На едно от телевизионните повторения изглеждаше, че Вандерсон наистина е зад защитата при паса на Марселиньо. Манолев, който беше последен в линията на защитата получи жълт картон за спорове със страничния рефер Веселин Мишев, но това не промени нищо и разградчани водеха с 2:0 на почивката.



Стамен Белчев включи Кевин Меркадо на полувремето като замени Густаво Кулма, който имаше здравословни проблеми в края на първото полувреме след сцена, напомняща Световната федерация по кеч с участието на Кулма, Саша, Кафу и Бумал.



ЦСКА имаше идеален шанс да се върне в мача седем минути след подновяването на играта, но го пропиля с непростим двоен пропуск на Фернандо Каранга. Бразилецът беше изведен очи в очи с ъс сънародника си Ренан, но си поведе лошо и вратарят се хвърли в краката му и изби, топката отиде към Арсенио Нунеш, който не посмя да бие към вратата без вратар и подаде пак на Каранга, който от 2-3 метра не уцели целта и се хвана невярващо за главата.

Последваха четири жълти картона в рамките на три минути, а Лудогорец също направи голям пропуск и Кафу не стреля след пас към него от Кешеру пред вратата. Домакините и тук имаха претенции, че румънецът е бил зад защитата при подаването към него.

В средата на второто полувреме дикторът на стадиона обяви, че след обстоен преглед на видеозаписите от головете на Лудогорец ставало ясно, че и двата гола са от засада. Публиката на „Армията” посрещна това съобщение с мощен рев на недоволство, скандирания „Мафия” и накрая запя химна на България.

Резервата Кевин Меркадо също се включи в пропуските и не успя да засече добре центриране на Арсенио Нунеш отляво на първата греда.

До края ЦСКА нямаше идея как да стигне до гол, а феновете на ЦСКА скандираха отново „Мафия” след последния съдийски сигнал и запяха своите песни, за да подкрепят загубилите си любимци.

Първа Професионална Лига

Ключови думи:Лудогорец
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

Актуално

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1 0 Лудогорец 26 21 4 1 69:19 50 67
2 0 Левски 26 15 6 5 38:17 21 51
3 0 ЦСКА 26 13 7 6 35:16 19 46
4 0 Черно Море 26 12 7 7 30:24 6 43
5 0 Локо Пд 26 10 9 7 35:30 5 39
6 0 Дунав 25 10 7 8 31:30 1 37
7 0 Ботев Пд 26 10 5 11 36:42 -6 35
8 0 Берое 26 10 5 11 27:28 -1 35
17:30 19/04 БОТЕВ ВР - ЕТЪР 2:0
20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ 2:0
19:30 19/04 Дженоа - Лацио 0:1
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург 3:1
21:45 19/04 Каляри - Ювентус 2:2
22:00 19/04 Атлетик Б - Гранада 1:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки