ПСЖ разнищи Монако с 4:1 и спечели Купата на Лигата за четвърта година поред (ВИДЕО)

Съдийски грешки и отчайващо слабата защита на Монако допринесоха за погрома, 40 гола в 40 мача за Кавани

ПСЖ разнищи Монако с 4:1 и спечели Купата на Лигата за четвърта година поред (ВИДЕО)

Пари Сен Жермен спечели за рекордния четвърти пореден път Купата на Лигата във Франция след успех с 3:1 над Монако на финала на стадиона в Лион. Дракслер изведе ПСЖ напред от засада рано-рано, а Тома Лемар изравни, но преди почивката Ди Мария пак даде аванс на парижани. След паузата Единсон Кавани реши всичко от воле и донесе седмия трофей на „принцовете” от този турнир.

Преди финала Леонардо Жардим се притесняваше, че паузата за националните отбори ще даде превес на ПСЖ, защото неговите играчи Мбапе, Бакайоко и Менди направиха дебюти за родината и нямаха време да си отпочинат. Фалкао беше контузен, а Фабиньо – наказан.

Отборът на Унай Емери още не беше побеждавал „монегаските” този сезон и искаше да им върне за по-ранните реми и загуба.

Всичко започна по скандален начин, защото в 4-ата минута Верати изведе Ди Мария сам срещу вратаря, но аржентинецът не стреля, а подаде за Дракслер на празна врата за 1:0. Повторенията показаха, че имаше засада при последния пас към германския национал, но съдиите не я видяха.

Възпитаниците на Леонардо Жардим постепенно натиснаха и в 27-та минута Джибрил Сидибе овладя пас на Бернардо Силва и после намери Тома Лемар, който с левия крак обърна в десния ъгъл, докато Трап чакаше нисък изстрел в другия ъгъл и не мръдна – 1:1.

Монако започна да атакува още по-настървено, а Кавани искаше дузпа за спъване от страна на Менди, като Ди Мария се включи към протестите, останали глас в пустиня.

Даниел Субашич направи фантастично двойно спасяване срещу Кавани в 36-ата минута. Трап също демонстрира умения и изби в корнер воле на Валер Жермен при центриране на Моутиньо от друг корнер.

ПСЖ все пак се оттегли на почивка с нов спорен гол минута преди паузата. Дракслер сякаш си помогна с ръка при овладяването на дълъг пас от Серж Орие, а после видя вдясно свободния Ди Мария, който отблизо не сбърка в десния ъгъл за 2:1.

Монако започна с желание за обрат втората част, но Кавани попари всякакви такива мечти. 9 минути след паузата Верати центрира меко отдясно, а зад неориентирания Камил Глик уругваецът Кавани с удоволствие разстреля Субашич с воле от въздуха за 3:1.

Кавани не пропусна да направи и един от марковите си невероятни пропуски. Ди Мария му достави идеално центриране във вратарското поле, но там деветката не нацели празната врата, а стреля в рекламното пано до нея.

Монако се мъчеше да се върне в мача, но минутите минаваха и това не се случваше. Точката на спора сложи отново Кавани, когато в 90-ата минута Ди Мария открадна топката, проби отляво и центрира, а Кавани мощно от ждроб препарира Субашич с удар в горната греда и вътре за крайното 4:1.

Кавани стана рекордьор на ПСЖ по голове за Купата на Лигата и вече има 12, изпреварвайки Педро Паулета (10) и има впечатляваща статистика този сезон - 40 гола в 40 мача.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки