Дунав вече ще се забавлява

„На Славия не му е това мястото в класирането”, каза Веселин Великов

Дунав вече ще се забавлява

Дунав Русе приема днес Славия в Разград (17:30 часа) в последния кръг от редовния сезон на Първа лига. Новакът вече си осигури място в първата шестица, а там според старши треньора му Веселин Великов иде се забавлява.

"Надявам се да завършим редовния сезон подобаващо. На Славия не му е това мястото в класирането (б.а. 11-о). Ще направим всичко възможно да влезем в шестицата с победа. Там искам във всеки мач да играем добре. Най-важното за нас ще е завръщането в Русе. Вярвам, че ще играем по-добре, отколкото в Разград. Домакинството на нашия си стадион може да ни доведе и до по-предно класиране в края на сезона. Целта е колкото по-напред, толкова по-добре. Вече трябва да се забавляваме. Спокойни сме, няма притеснение и съм сигурен, че ще играем все по-добре и по-добре със завръщането в Русе", каза наставникът на русенци пред "Тема Спорт".

В зависимост от програмата надеждата на драконите е да се върнат у дома за кръга на 15 или 22 април.

За белите той сподели: "В последния мач на Славия с Локо ГО видях само двама млади - Стефан Велков и Петко Христов. Останалите бяха опитни играчи. В Славия видяха, че само с налагането на 7-8 млади момчета не става. Нужни са и рутинирани футболисти. Да, това е добре за българския футбол. Но повечето мачове ги загубиха."

Очаква се през следващата седмица Великов да се разбере с ръководството на клуба и да подпише нов договор.

"Вече мислим за селекцията. Ще са ни нужни 3-4 попълнения. Крило, вътрешен халф и бек. Тепърва ще обсъждаме тези неща", коментира още старши треньорът на Дунав.

Мачът Дунав – Славия стартира в 17:30 часа и е пряко в ефира на Диема, а арбитър е Никола Попов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки