Съдийската комисия обеща наказания за реферските гафове от последния кръг

Санкции със сигурност ще има за Веселин Мишев, Георги Димитров и Тихомир Алексов

Съдийската комисия обеща наказания за реферските гафове от последния кръг

Последният XXVI кръг от редовния сезон на Първа футболна лига се е превърнал в черен уикенд за съдиите заради грешките им, които са повлияли на резултати от мачовете, заяви наблюдателят на УЕФА за българското съдийство Марк Бата пред Нова ТВ.

Със сигурност са наказани асистент-съдията от мача ЦСКА - Лудогорец Веселин Мишев, който не е маркирал засада при втория гол на шампионите, както и Георги Димитров.

Последният пък беше допълнителен асистент-съдия на мача Дунав Русе 2010 - Славия (София) в Разград и в добавеното време не видя как футболистът на домакините Олексий Ларин си спира топката с ръка, след което я вкарва в мрежата на Георги Петков.

Събитията с играта на Ларин с ръка се разиграват в наказателното поле точно пред Георги Димитров.

Тихомир Алексов, който е ръководил мача Славия - Локомотив (ГО) на 16-и март, също е наказан.

Размерът на наказанията обаче не беше уточнен, като председателят на Съдийската комисия на БФС Петър Петров не влезе в конкретика. За момента от последния кръг на редовния сезон има вписана в протокол след мач само една претенция.

От ЦСКА са заявили, че следва жалба, а срокът за подаването й още не е изтекъл. Бившият френски топ-рефер и Петър Петров също така добавиха, че е напълно възможно от следващия сезон да бъдат премахнати допълнителните асистент-съдии, които стоят зад вратите.

„Моето мнение е, че главният съдия на мача ЦСКА – Лудогорец Стефан Апостолов свърши много добре работата си. Справи се отлични с напрежението и разчете правилно ключовите ситуации“, коментира Бата.

„За съжаление, също така трябва да призная, че съдийският екип като цяло повлия на резултата. Причината е вторият гол на Лудогорец, който е от засада. За първото попадение може да говорим много. Може да го обсъждаме два часа и да гледаме ситуацията многократно. Но е невъзможно да кажем дали има очевидна засада или въобще няма такава“, добави французинът.

„За втория гол е ясно. Засадата е явна и грешката на страничния съдия Веселин Мишев е на лице. Ако трябва да обясня ситуацията от техническа гледна точка, грешката е свързана с позицията на съдията в момента на подаването. Тя не е добра. Жалко е, че това се случи, защото като цяло представянето на арбитрите бе по-добро. В крайна сметка заради един миг невнимание ние сме длъжни да признаем, че имаше грешка, която повлия на крайния резултат. Жалко е за отбора, който бе ощетен. Жалко е и за съдийския екип“, каза още той.

НА ЖИВО: Арда - Крумовград (СЪСТАВИ)

Следете тук битката в Кърджали

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки