Георги Какалов: Искам да завърша кариерата си в Ловеч

В Черно море никога не се отказват, това са го изградили като стил, казва Какалов

Георги Какалов: Искам да завърша кариерата си в Ловеч

Нападателят Георги Какалов ще навър­ши през лятото 33 години, Той е преминал през куп отбори у нас -Литекс, Белите орли, Спартак Плевен, Ботев Пловдив, Видима-Раковс­ки, Етър, Шумен, Хасково, Ботев Враца, Оборище, Черно море, Локо Мездра. През зимата Какалов се завърна в Ловеч. Дни пре­ди четвъртфинала за ку­пата с моряците той говори пред "Тема Спорт".

Георги, може ли Литекс да поднесе още една изненада за купата срещу Черно море?
- Излизаме да покажем доб­ра игра. Съперникът е серио­зен. Няма обаче от какво да се притесняваме. Ние може само да спечелим от този сблъсък.

Липсата на постоянство ли е основната слабост на Черно море?
- Имаме малко време до ма­ча, за да може да обърнем по-сериозни внимание на тяхна­та игра. Но всички знаем как­во представлява Черно море в българския футбол. Имат ня­какъв спад, но те никога не подценяват срещите. Винаги играят надъхано и до края. На предела на своите възможнос­ти.

Част от кариерата ти премина в Черно море (2009/10)...
- Да, и съм наясно с Черно море. Зная по какъв начин иг­раят, без значение кой е треньорът там. Познавам много добре собствениците на клуба и какво изискват от теб. Може да загубиш и с пет гола, но трябва да излезеш мъжки от срещата. Било то с кръв по главата или краката и ръцете. Искат отборът да се раздава и това е големият им коз - играят до последната ми­нута. Никога не се отказват. Това са си го изградили като стил през годините. Повече­то срещи ги печелят със себераздаване. Така беше и в пос­ледния кръг срещу Левски. Да­доха всичко от себе си и бе нормално да спечелят. Оста­виха си сърцата на терена.

Вярваш ли в това, че може да победите Черно море?
- Не са непреодолим отбор. Един мач е, всичко може да се случи. Турнирен сблъсък. Вяр­вам, че срещата ще е инте­ресна. Надявам се накрая ние да сме усмихнатите, но няма да ни е леко. Работим доста добре и усърдно. Треньорите са амбициозни.

Какво можеш да кажеш за Литекс?
- Организацията и начинът на работа са на професионал­но ниво. И нашето отноше­ние е такова. Мисля, че няма да е незаслужено, ако този от­бор е в елита. Мястото му не е в трета дивизия.

Какво те накара да дой­деш в Литекс през зимата, в Трета лига?
- Аз имах договор в Кипър за още година и половина с Омония Арадипу, но си го прекра­тих. След като Живко Желев ми се обади, въобще не съм се и замислял дали да се прибера тук. Все пак изкарах един пе­риод от пет години в Литекс, в началото на кариерата си. Да не кажа, че ми е като меч­та, но исках да си завърша ка­риерата в Ловеч. В момента в главата ми е само това как да помогна на отбора да върви нагоре, да израства.

Следиш ли пловдивския футбол? Ботев и Локо също са на четвъртфинал за купа­та.
- Имам наблюдения. Мисля, че на Ботев мачът в Благоевг­рад няма да е никак лек. Ако Иван Цветков не играе за Пирин, задачата им ще е малко по-лесна. Локо го чака здрава битка с Лудогорец.

Днес (б.а. - вчера) бе тег­лен жребият за полуфинали­те за Купата на АфЛ. Пад­нахте се с ЦСКА 1948. Какво очакваш от този мач?
- Ние във всеки мач играем за победа. До този двубой има още време. Когато дойде вре­мето за този мач, ще го мис­лим. Всяка среща е важна за нас и тази е една от тях.

Взехте аванс пред Кариана в битката за първото мяс­то в Северозападната Трета лига...
- Аз лично не приемам никой като конкурент на Литекс в тази група.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки