С 14 чужденци Лудогорец отнесе Локо (Пд) (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Орлите" са третият полуфиналист за Купата на България

С 14 чужденци Лудогорец отнесе Локо (Пд) (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец стана третият полуфиналист в турнира за Купата на българия. „Орлите” тотално надиграха Локомотив (Пловдив) и съвсем заслужено стигнаха до категоричен успех с 4:0. "Орлите" бяха безапелационни, като победата можеше и да е далеч по-убедителна. Любопитен момент бе фактът, че шампионите използваха в този мач 14 чужденци, което е абсолютен прецедент в родния футбол.

 

Двубоят започна с малко закъснение, заради телевизионното излъчване, което бе възпрепятствано от дузпите в Ловеч. Лудогорец натисна сериозно своя съперник още с началния съдийски сигнал. В 5-ата минута последователно удари на Вандерсон и Кафу бяха блокирани, а на Вандерсон – спасен от вратаря. Изстрел на Кампаняро пък премина до лявата греда. Димо Бакалов отговори с неточен удар от близко. Почти до края на мача това бе и единственото по-сериозно положение за „смърфовете”. Последва слаб удар на Марселиньо, преди отново той да стреля мощно от ъгъла на вратарското поле, но над напречната греда. В тези минути Лудогорец имаше смазващо предимство. Ел Харуби улови шут на Моци, но в 32-ата минута бе безпомощен. Марселиньо от дъгата на наказателното поле прати топката до дясната греда за 0:1. В 42-ата минута гостите можеха да удвоят. Кампаняро засече с глава центриран на Сисиньо, но топката срещна лявата греда. Везалов също с глава имаше добра възможност да изравни, но стреля крайно неточно.

 

Втората част започна с красива заря от сектор „Бесика” и много неточен удар на Бакалов. Веднага след това пък фалцов изстрел на Марселиньо срещна лявата греда.  
    
Последва невероятен пропуск на Вандерсон, който бе изведен сам срещу вратаря от Марселиньо, но ударът му бе спасен от Ел Харуби. Все пак, в 59-ата минута логичното се случи. Марселиньо намери Вандерсон в наказателното поле, който от своя страна с прецизен удар прати топката в горния десен ъгъл за 0:2.

Само 180 секунди по-късно ситуацията от от второто попадение бе „копирана”. Този път Вандерсон опита да центрира, но Виданов отклони в собствената си врата за 0:3. Ел Харуби се намеси решително пък при изстрел на Кишада.

Родните шампиони видимо намалиха темпото, но това не им попречи да вкарат и четвърти гол в 78-ата минута. Влезлият в игра 10-ина секунди по-рано Мисиджан бе изведен сам срещу Ел Харуби и безпроблемно вкара за 0:4.

Дани Кики можеше да вкара поне почетно попадение за Локомотив, но ударът му с глава премина над напречната греда. В даденото продължение пък се разиграха неприятни сцени. Фенове на Локомотив от трибуна „Бесика” опитаха да нахлуят на терена. Те обаче бяха спрени от полицията. В последствие и футболистите на „железничарите” успокоиха своите привърженици. Главният съдия пък побърза да свири край на мача, за да не се стигне до по-сериозни инциденти.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки