Гонзо: Литекс не е на нивото на Черно море и като индивидуалности, и като отбор

Но ни победиха напълно заслужено, ние не заслужавахме, признава Георги Иванов

Гонзо: Литекс не е на нивото на Черно море и като индивидуалности, и като отбор

Треньорът на Черно море Георги Иванов остана крайно разочарован, защото „моряците” отпаднаха на четвъртфинал за Купата на България от Литекс, който според Гонзо е по-слаб и като индивидуалности, и като тим.

„Разочаровани сме. Смятам, че не играхме по най-добрия начин. Контролирахме топката, контролирахме играта, не можахме да създадем (положения). Особено след първото полувреме, второто много лежерно го минахме и вече в продълженията имахме пак натиск, но не можахме да създадем ситуации, не можахме да реализираме гол. Футболистите не бяха на нужното ниво, особено двамата външни, които играха. Положението, което изпуснахме на Балджийски... Казвам ви сериозно, Литекс с едно стигане до вратата, с едно спорно положение за дузпа вкараха гол и ние през цялото време се мъчехме. Нито са на нивото на Черно море – нито като футболисти, нито като отбор. Затова съжаляваме много и сме безкрайно разочаровани, защото смятахме, че можем да отидем по-напред за купата, но с тази игра, която показахме напълно логично поздравявам отбора на Литекс. Заслужено победиха на базата на мъжката игра, на себераздаването, което тези футболисти показаха заслужават да продължат напред. Ние не заслужавахме”, откровено каза Гонзо след отпадането пред Диема спорт.

Той беше категоричен, че подценяване не е имало.

„Не. Смятам, че съставът, който сме направили, показва, че няма подценяване. Пуснахме основния състав. Знаех, че мачът ще бъде тежък. Нормално е когато играеш с отбор от по-долна дивизия, знаеш, че те са пределно мотивирани и ще се борят за всяка топката. Дузпата, която беше много спорна, не малко спорна, ни повлия, но в крайна сметка сами сме си виновни, че не можахме да материализираме териториалното предимство, което имахме в мача”.

Накрая Гонзо се оплака от програмата, защото още в събота Черно море гостува на ЦСКА в плейофите на Първа лига.

„Смятам, че отпадането няма да повлияе, защото ние имаме мач в събота. Не стига, че загубихме тоя мач след 120 минути, а сега след два дни трябва да отидем да играем (бел. ред. на „Армията” срещу ЦСКА). Програмата не е направена добре. При положение че имаш мач в сряда, не може да те сложат в събота да играеш. Пътуване до Ловеч, след това имаме пътуване до София, натрупва се умора. Ще се опитаме колкото можем да се възстановим и ако може от ЦСКА да вземем нещо”.

Илиан Илиев: Най-важното е, че не получихме гол от Пирин

"Липсваше ни последния удар, за да победим", каза треньорът на Черно море

Храбър Пирин спря и Черно море (ВИДЕО)

"Моряците" с претенции за червен картон

ЕУФОРИЯ НА "ТИЧА": Мощен Черно море преби Левски с 3:1 (ВИДЕО)

"Моряците" отново са втори

Допълнителни мерки за сигурност на "Тича" за Левски

От Черно море обявиха важна информация

Три дни почивка за футболистите на Черно море

Играчите получиха отлични новини от треньорския щаб

Илиан Илиев: Просто нямаме потенциала да станем шампиони

"Загубата е разочароваща", обяви той

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Илиан Илиев:  Дано трети път не се спънем в един и същи камък

Треньорът на Черно море говори след успеха над ЦСКА

Героят за Черно море Живко Атанасов: Винаги вкарвам значими голове

Той не показа липса на самочувствие след попадението си срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки