Игуаин отстрани Наполи, въпреки че Ювентус капитулира на "Сан Паоло" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Игуаин смълча на два пъти Неапол, а вратарят на Ювентус Нето подари гол на Наполи, който спечели реванша с 3:2

Игуаин отстрани Наполи, въпреки че Ювентус капитулира на "Сан Паоло" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гонсало Игуаин отстрани бившия си клуб Наполи с два гола за Ювентус, който загуби реванша от полуфиналите за Купата на Италия с 3:2 на „Сан Паоло”, но попаденията на Игуаин пратиха „Старата госпожа” на финал с общ резултат 5:4. „Ел Пипита” на два пъти смълчаваше препълнените трибуни в Неапол, които преди го обожаваха, но фрапантен гаф на резервния вратар Нето докара нещата до 2:2 с гол на влезлия секунди по-рано Дрис Мертенс, а Лоренсо Инсиние направи пълен обрат бързо след това.

В повторение на финала от преди две години Ювентус ще срещне Лацио в спора за трофея, след като снощи "орлите" отстраниха Рома в римското дерби. Загубата днес бе първа за отбора на Масимилиано Алегри след 15 мача без поражение. Ювентус ще играе финал за трета поредна година, като той ще се играе на стадиона на противника - "Олимпико" в столицата.

Наполи и Ювентус се срещнаха за втори път в рамките на три дни след 1:1 за първенство след ултра дефанзивна игра на шампионите, които тази вечер подходиха доста по-атакуващо и головете се увеличиха.

Маурицио Сари и Масимилиано Алегри направиха доста рокади, за да освежат редиците си. Мачът започна в бързо темпо с атаки и към двете врати. Бонучи се намеси в последния момент при успешен пробив на Инсиние през зоната на Дани Алвеш, а завърналият се на вратата Пепе Рейна се изстреля напред да чисти лош пас назад на Амаду Диавара.

Красива атака на домакините в 12-ата минута можеше да завърши с гол, но Хосе Кайехон шутира право в Нето след петичка на Милик към Инсиние, който търкули за испанеца. Нето заместваше ветерана Буфон на вратата за гостите.

После Влад Кирикеш върна кошмарно за вратаря си и подари на Томас Ринкон, но първият играч от Венецуела в историята на Ювентус стреля още по-ужасно високо над целта от чиста позиция.

Прошка обаче нямаше от Гонсало Игуаин, който бързо след това стреля извън наказателното поле през краката на Кирикеш и Пепе Рейна закъсня да покрие долния ляв ъгъл за 1:0. „Сан Паоло” замлъкна, а Игуаин не се зарадва, но посочи към президента на Наполи Аурелио Де Лаурентис, сякаш казвайки на феновете, че той е виновен аржентинецът вече да бележи за друг клуб.



Наполи натисна, а „бианконерите” се прибраха дълбоко в своята половина в началото на втората част и този път бяха бързо наказани. В 53-ата минута Инсиние показа добра техника и намери вдясно в наказателното поле Кайехон, опитът за избиване на Алекс Сандро от краката му прати кълбото точно у Марек Хамшик и словашкият лидер на Наполи прецизно отбеляза в близкия десен ъгъл за 1:1.

Трибуните избухнаха и Наполи беше в подем, но отново Игуаин угаси „пожара” от страсти. Дибала проби през центъра и пусна вдясно за Куадрадо, който сервира за Игуаин и деветката не остави шанс на Рейна под гредата леко с шут от фронтална позиция пред вратарското поле – 2:1.

Тук изглеждаше, че Ювентус тотално пречупва съперника, но вратарят Нето не успя да овладее хвърлена към него топка от тъч, която мина под крака му и затичалия се директно от тъча към него след влизането си в игра Дрис Мертенс изравни на празна врата с първото си докосване.

Този гол обърка сметките на „Старата госпожа”, която допусна пълен обрат само шест минути по-късно. Кайехон финтира Алекс Сандро в наказателното поле и намери на идеална позиция свободния Инсиние, който разстреля Нето за 3:2.

Сари включи централния нападател Леонардо Паволети и хвърли всичко в атака, но Алегри реагира с пускането на Андреа Бардзали, което укрепи ариергарда на гостите и те рядко допускаха опасности пред Нето.

Втора грешка на Нето остана ненаказана, но край тъча Буфон се хвана за главата и видимо беше ядосан от действията на своя заместник.

Наполи имаше нужда от нови два гола, за да се класира за финала, но Паволети пропусна последната добра възможност с изстрел над вратата след грешка на резервата Пянич.

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

Реал (Мадрид) ще спечели поредното Ел Класико

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки