Новият шеф на Берое: Следващите два мача са най-важните ни крачки

Вече мислим за селекцията, каза спортният директор Валентин Грудев

Новият шеф на Берое: Следващите два мача са най-важните ни крачки
През седмицата Берое обяви назначението на спортен директор. Това е бившият вратар на заралии Валентин Грудев. Тази позиция бе заемана последно от Петър Хубчев, който съвместяваше поста с този на старши треньор. От напускането му досега постът бе замразен. Грудев има 99 мача за старозагорци. Шампион е на България с Берое през 1986-а, когато е резерва. Започва при заралии през 1981/82.
 
"Очаквам задължителна победа над Локомотив Горна Оряховица. Следващите два мача са най-важните ни крачки, за да се успокоим. Трябва да ги вземем на всяка цена. След Локо ГО приемаме и Пирин Благоевград. Целта е участие на плейофа на 4 юни. футболистите много добре знаят какво се иска от тях. Трите поредни победи ни донесоха по-добър точков актив, за да достигнем до баражите", коментира Грудев пред "Тема Спорт".
 
"Всеки ден сме заедно по няколко часа с Ферарио Спасов. Нямаме никакви проблеми. Колкото е рано, толкова и вече трябва да гледаме към селекцията. Мислим за нея и хората с изтичащи договори. Първо обаче нека да видим докъде ще стигнем в шампионата", завърши новият шеф в Берое.
 
Съотборникът му от шампионския сезон Илия Илиев заяви, че назначаването на Грудев ще е само в плюс за клуба. Бившият защитник, баща на бранителя на Верея Здравко Илиев, говори и за предстоящия днес двубой с Локо ГО.
 
"Берое не би трябвало да има проблем да вземе трите точки. Тимът ни е в подем и натрупа самочувствие заради трите поредни победи. Локомотив ГО не е за подценяване. В прогрес са след успеха с 5:0 над Верея. Въпреки това обаче Берое следва да подходи с мисъл за атака. Да действа нападателно и да стигне до успеха с повече от едно попадение. У Александър Димитров и Игор Джоман ще има допълнителна мотивация. Съперникът има качествени чужденци и не е за подценяване. Това обаче не бива да е проблем по пътя към седмото място. Беройци трябва да гонят до край евро-турнирите. Задача, която, макар и трудно постижима, не е невъзможна", каза Илиев.
 
"Грудев е футболен човек, разбира играта. Освен това е местен и назначаването му е само в плюс за Берое. Ще е полезен на наставника ферарио Спасов по отношение на селекцията. Следва обаче да му бъдат делегирани по-големи права", завърши бившият бранител на зелено-белите.

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки