Новият шеф на Берое: Следващите два мача са най-важните ни крачки

Вече мислим за селекцията, каза спортният директор Валентин Грудев

Новият шеф на Берое: Следващите два мача са най-важните ни крачки
През седмицата Берое обяви назначението на спортен директор. Това е бившият вратар на заралии Валентин Грудев. Тази позиция бе заемана последно от Петър Хубчев, който съвместяваше поста с този на старши треньор. От напускането му досега постът бе замразен. Грудев има 99 мача за старозагорци. Шампион е на България с Берое през 1986-а, когато е резерва. Започва при заралии през 1981/82.
 
"Очаквам задължителна победа над Локомотив Горна Оряховица. Следващите два мача са най-важните ни крачки, за да се успокоим. Трябва да ги вземем на всяка цена. След Локо ГО приемаме и Пирин Благоевград. Целта е участие на плейофа на 4 юни. футболистите много добре знаят какво се иска от тях. Трите поредни победи ни донесоха по-добър точков актив, за да достигнем до баражите", коментира Грудев пред "Тема Спорт".
 
"Всеки ден сме заедно по няколко часа с Ферарио Спасов. Нямаме никакви проблеми. Колкото е рано, толкова и вече трябва да гледаме към селекцията. Мислим за нея и хората с изтичащи договори. Първо обаче нека да видим докъде ще стигнем в шампионата", завърши новият шеф в Берое.
 
Съотборникът му от шампионския сезон Илия Илиев заяви, че назначаването на Грудев ще е само в плюс за клуба. Бившият защитник, баща на бранителя на Верея Здравко Илиев, говори и за предстоящия днес двубой с Локо ГО.
 
"Берое не би трябвало да има проблем да вземе трите точки. Тимът ни е в подем и натрупа самочувствие заради трите поредни победи. Локомотив ГО не е за подценяване. В прогрес са след успеха с 5:0 над Верея. Въпреки това обаче Берое следва да подходи с мисъл за атака. Да действа нападателно и да стигне до успеха с повече от едно попадение. У Александър Димитров и Игор Джоман ще има допълнителна мотивация. Съперникът има качествени чужденци и не е за подценяване. Това обаче не бива да е проблем по пътя към седмото място. Беройци трябва да гонят до край евро-турнирите. Задача, която, макар и трудно постижима, не е невъзможна", каза Илиев.
 
"Грудев е футболен човек, разбира играта. Освен това е местен и назначаването му е само в плюс за Берое. Ще е полезен на наставника ферарио Спасов по отношение на селекцията. Следва обаче да му бъдат делегирани по-големи права", завърши бившият бранител на зелено-белите.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки