Голям славистки празник на 9 април

Събитието е част от кампанията „София – Европейска столица на спорта 2018” и ще се проведе при свободен вход

Голям славистки празник на 9 април
Слависткият празник тази неделя (9 април) по повод 104-тия рожден ден на клуба започва в 10.30 часа с ден на отворените врати. В продължение на час и половина свободни за посетители ще бъдат всички зали на спортния комплекс на „белия” клуб: хокейната пързалка, тренировъчната баскетболна зала, волейболна зала „Панайот Пондалов”, залите по бокс, борба и вдигане на тежести, както и тази по художествена гимнастика.
 
От 12.30 ч. стартира рок концерт с участието на групите „Спринт”, „Хоризонт”, Rock Session, MEXEXE, FIRE ROCK, както и на изпълнителя Ники Томов от „Дисонанс”. Водещ ще бъде басистът на една от емблематичните БГ-рок банди „Импулс” Васил Стоев-Ампега.

Сцената ще е ситуирана пред административната сграда на ОСК Славия на улица „Коломан №1”. На нея освен музикантите ще се качат и деца от школите на „белия” клуб. Те ще представят демонстрации по следните спортове: футбол, баскетбол, волейбол, хокей на лед, бокс, борба, фехтовка, лека атлетика, художествена гимнастика и айкидо.

От 15.30 ч. на игрищата на футболната база "Стоян Коцев-Кано" започва и първият турнир между привърженици на „Славия” от София. Инициативата е в памет и на трагично загиналия през 2011 г. запалянко Петър Добрев-Ханса и е под надслов: „Славия” и Ханс – винаги с нас”. Регламентът на състезанието предвижда: две групи, в които четирите отбора играят един срещу друг. Първенците в двата потока играят финал.

На слависткия празник тази неделя ще присъстват и представители на футболния отбор, както и славни ветерани на „белите”. Сред последните се открояват знакови имена като: Александър Шаламанов, Димитър Ларгов, Михаил Мишев, Георги Харалампиев, Емануил Манолов, Петър Петров, Стоян Алексиев, Чавдар Цветков, Андрей Желязков, Милчо Евтимов, Иван Чакъров и др.
Проявата на 9 април е съвместна инициатива на сдружение Славия, ОСК Славия и ПСК Славия 1913 АД.


Събитието е част от кампанията „София – Европейска столица на спорта 2018” и ще се проведе при свободен вход. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки