ЦСКА иска среща за разваляне на договора за телевизионните права

Армейците с проекти за още два терена и хотел на Панчарево

ЦСКА иска среща за разваляне на договора за телевизионните права

ЦСКА ще завърши до броени дни бунгалата в Панчарево.

Паралелно се работи и по трети терен, който е в напреднала фаза. Оттам насетне клубът е изготвил два проекта със следващите си цели.

Те включват изграждането на още две нови игрища, които ще са с естествена и с изкуствена трева. В плановете на армейците е и вдигането на двуетажен хотел, където ще бъдат настанени юношите от школата. Той ще се намира в самото начало на базата, около стрелбището.

Порутената му сграда пък е планирано да се събори, но за това трябва да се изчака малко повече време. Идеята е на мястото на стрелбището да бъдат построени нови сгради от административен характер, както и ресторант. В този комплекс играчите от школата не само ще живеят, но и ще учат. Стрелбището в момента е в ужасяващо състояние и на практика е руина. То се намира точно в началото на базата и е първата гледка, на която попадат посетителите.

Това обаче е подвеждащо с оглед цялостната ситуация в Панчарево. Базата вече придобива все по-добър вид с готовите си два терена и съблекални, а бунгалата в процес на завършване. Разходите по Панчарево в последната година са около 3 млн. лв., пише „Тема спорт”. 

Междувременно стана ясно, че ЦСКА възнамерява да организира среща във връзка с договора за тв правата през следващата седмица. Ръководството на червените е имало предварителни разговори с няколко други клуба, които също са недоволни от контракта. Административният директор на армейците Милко Георгиев сам предложи на останалите участници в Първа лига да се свържат с ЦСКА, за да се потърси общо решение.


"Отправяме апел за телевизионните права - обмисляме вариант как да развалим този договор. Не може фирма, която е 100% собственост на един футболен клуб, да държи правата и да разпределя парите на всички", каза Георгиев пред телевизия ВiT.

Сред поддръжниците на армейците в настоящата ситуация с договора са Левски, за което призна Георгиев, и Славия. Президентът на белите Венци Стефанов неведнъж е атакувал фирмата посредник за тв правата във връзка с договора и преди дни заяви в интервю за "Тема Спорт", че иска преразглеждането му. От ЦСКА са имали контакти и с други клубове и през новата седмица се очакват повече новини в тази насока.
Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки