Сензациите в пресата: Никой не се е отказал от търга за активите на ПФК ЦСКА АД

Нов договор за Дерменджиев, Едо обмисля бягство, Сент Етиен пак се сети за Вандерсон и още…

Сензациите в пресата: Никой не се е отказал от търга за активите на ПФК ЦСКА АД

Сензациите в пресата днес, неделя, девети април 2017 година:

„Тема спорт”: Никои не се е отказал от търга
Нито един от 4-те потенциални участници в търга за активите на ПФК ЦСКА АД не се е отказал до този момент, разбра "Тема Спорт". Всеки желаещ да наддава трябваше да внесе задатък (капаро) в размер на малко над 160 000 лв. Това бе направено от 4-ма - Гриша Ганчев, Никола Газдов, който е син на председателя на Борда на директорите на Лудогорец Теменуга Газдова, както и фирмите "Еко Депозит Солюшънс" и "Интегрис Лаб". На самия търг на 30 март при синдика Дора Милева се яви единствено Ганчев, докато Никола Газдов бе на "Армията" с кордон от полицаи, но не влезе в сградата, срещайки отпор от фенове на ЦСКА.  Другите две фирми изобщо не се появиха на уреченото място. Синдикът Дора Милева тогава прекрати търга под предлог, че един от участниците не бил допуснат, и сега трябва да назначи нов. Но в момента съдът изисква от нея "конкретни факти" защо е спряла провеждането на първото наддаване, след като е имало редовно входирана оферта. Тя трябва да даде обяснения до 12 април.

„Тема спорт”: Дерменджиев подписва нов договор

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев ще подпише нов контракт с клуба. Той и ръководството на разградчани са постигнали договорка и след великденските празници подписите ще бъдат сложени. Настоящият контракт на специалиста е до края на сезона. Новият почти сигурно ще бъде за 1+1 година, довериха източници от Разград. На няколко пъти напоследък шефовете на клуба гарантираха, че Дерменджиев ще продължи да води отбора и че всичко е въпрос на време и формалност. Той пое Лудогорец в началото на ноември 2015 година, след като наследи освободения Едуард Ераносян. Дерменджиев доказа, че единствен е способен да държи съблекалнята и работи отлично с чужденците в тима. Нещо, което Едо не успя и логично бе махнат. Георги Дерменджиев е на път да стане третият треньор на орлите с дубъл. Такова постижение записаха Ивайло Петев (2012 година) и Стойчо Стоев (2014 година). Лудогорец води повече от убедително на втория Левски и е на полуфинал за Купата на България, където среща третодивизионния Литекс. Днес Лудогорец приема Дунав Русе в първия си мач от плейофите в първата шестица. В двата двубоя през редовния сезон драконите затрудниха максимално съперника, като измъкнаха 2:2 и загубиха с 3:5. Те отбелязаха общо 5 попадения. И двете срещи се играха в Разград, където Дунав домакинстваше. "Така се случва, че те играят успешно срещу нас. Дунав е изненадата на първенството. Ще видим сега как ще се развие мачът", коментира старши треньорът на шампионите преди днешния сблъсък от 20:00 часа.

„Меридиан мач”: Едо обмисля бягство в края на сезона

Напрежението около треньора на Локо (Пд) Едуард Ераносян продължава да се увеличава. След силния старт на „смърфовете" под ръководството на Едо през есента, който даде възможност на „черно-белите" да влязат в Топ 6, пролетта започна трудно за тима. Върхът бе загубата с 0:4 от Лудогорец, която изхвърли „смърфовете" от турнира за Купата на България. Това пък предизвика фенове и някои пловдивски медии да отправят критики към Ераносян. Пръст размаха и босът Христо Крушарски, който директно постави ултиматум към треньора за налагане на юноши в титулярния състав. „Меридиан Мач" научи, че след тези думи на боса Едо обмисля сериозно бягство от клуба в края на сезона. Той е дал да се разбере, че работата му на „Лаута" далеч не му е на всяка цена и няма да позволи никой да му се бърка в състава и решенията. Още повече, че точно опитните футболисти са с изтичащи договори и ако Локомотив не ги задържи, има голяма вероятност да трябва да е прави отбор буквално от нулата през лятото. В същото време Ераносян е амбициран да успее да класира Локомотив за евротурнирите в края на сезона. Ако това не се случи, раздялата изглежда все по-вероятна, като такава може да бъде поискана и от Христо Крушарски.

„Меридиан мач”: Сент Етиен пак се сети за Вандерсон

Отличното представяне на Вандерсон и през пролетния полусезон в Първа лига накара френския Сент Етиен отново да се присети за бразилеца. Както е известно, през зимата един от най-титулуваните отбори в Лига 1 бе тръгнал по петите на дребничкия техничар, но до сделка така и не се стигна, защото от Лудогорец поискаха 8 млн. евро за правата на своя футболист. Тази сума се стори голяма   за Сент Етиен, които   през по-последните години са извадили най-много 4 млн. евро за един футболист. Очаква се французите да пратят свои човек на дербито между „орлите" и Левски, което е от 20 часа на Разпети петък. В Разград предполагат, че през лятото от Сент Етиен отново ще се опитат да привлекат Вандерсон, като не е изключено те да повишат своята оферта за един от най-силните играчи в състава на Георги Дерменджиев. За интереса на Сент Етиен към Вандерсон потвърди и легендата на ЦСКА Георги Димитров -Джеки, който бе на откриването на новата модерна база на „орлите" в Разград.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки