Левски смаза Локо (Пд) с 5:0, Краев вкара четири (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" забравиха всички проблеми срещу Локо (Пд) с погром, Краев направи хеттрик за 15 минути

Левски смаза Локо (Пд) с 5:0, Краев вкара четири (ВИДЕО+СНИМКИ)

Божидар Краев отбеляза четири гола за Левски при разгромния успех с 5:0 на „Герена” над Локомотив (Пд) в първия кръг на плейофите в топ 6 на Първа лига. Антонио Аниете откри в 12-ата минута, а Краев наниза третия си хеттрик с екипа на Левски за 15 минути между 36-ата и 51-ата срещу безпомощните „смърфове”, които не приличаха на себе си. Краев добави и четвърти гол на своята сметка след брутална грешка на вратаря Ел Харуби. Това е най-голямата победа на Левски под ръководството на Николай Митов.


Преди мача Локо (Пд) беше черната котка на Левски в първенството и нямаше загуба срещу „сините” в 4 поредни мача. Пловдивчани вече бяха победили на „Георги Аспарухов” през есента, но днес бяха буквално пометени и оставиха своя треньор Едуард Ераносян да гледа невярващо случващото се на терена. Това е второ тежко поражение за „черно-белите” за седмицата след 0:4 от Лудогорец  на „Лаута” в четвъртфиналите за Купата на България.



Левски вече събира 54 точки на второ място, на 13 зад лидера Лудогорец и 5 пред третия ЦСКА. Локомотив е пети с 39.



Левски поведе с първото опасно положение в мача в 12-ата минута. Антонио Аниете получи на левия фланг и в типичния за Ариен Робен стил влезе навътре към наказателното поле с две залъгващи движения и намери близкия долен ляв ъгъл за 1:0.



Мартин Камбуров, който нямаше гол в 7 поредни мача преди днес, имаше отлична възможност да изравни, но не уцели добре топката, която му беше заложена удобно от Марчев след корнер. После Дино Мартинович заложи на Марчев, чийто удар преодоля вратаря Николай Кръстев, но мина на сантиметри до гредата.

Ясин Ел Харуби спаси шут на Краев от малък ъгъл след грешка на Котев, а Иван Горанов решително изби от крака на 17-годишния Станислав Иванов, който започна като титуляр за сметка на Бабатунде Адениджи.

В 36-ата минута Аниете хитро намери Станислав Иванов в наказателното поле, тийнейджърът с гръб към вратата вдигна топката за Краев с едно докосване и той показа отличен контрол, за да отбележи в далечния долен десен ъгъл – 2:0.

Само три минути по-късно Кирил Котев сбърка фатално и вместо да изчисти позволи на Аниете да чукне топката към Краев, който отблизо разстреля Ел Харуби за третия гол.

Локомотив беше в нокаут и Сашо Александров се размина за малко с красив гол извън наказателното поле, минал на косъм от лявата греда.

И двамата треньори направиха по една смяна на почивката, но надеждите на Ераносян, че защитата ще се заздрави с пускането на Виданов за сметка на Котев бяха бързо попарени. Бурабия разтегли надясно за резервата Нар в 51-ата минута, той центрира идеално в зоната между вратаря и защитата и на втора греда Краев засече на шпагат за 4:0, оформяйки своя хеттрик в рамките на 15 игрови минути.

Отбраната на гостите освен че беше разминавана с лекота правеше и наивни грешки. При една от тях Краев се засуети, а Нар сам срещу вратаря нацели дясната греда. После Димитър Пиргов беше забравен сам при корнер, овладя и би над целта.

Влезлият на смяна Алекс Боримиров изпусна шанс да вкара почти веднага, но това за четвърти път стори Краев. Ел Харуби направи фрапантна грешка с пас към съотборник, който беше пресечен от Краев и националът го остави на земята, а после отбеляза на празна врата – 5:0 и гол №4 за Божидар Краев в мача.

„Сините” имаха отлична възможност и за шести гол, но при атака четирима на един ударът на Алекс Боримиров беше крайно неточен.

В следващия кръг Левски гостува на Лудогорец на Разпети Петък, докато Локо (Пд) е домакин на ЦСКА на Велики Четвъртък.

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 26 21 4 1 50 67
2 Левски 27 16 6 5 26 54
3 ЦСКА 27 14 7 6 21 49
4 Черно Море 27 12 7 8 4 43
5 Локо Пд 27 10 9 8 0 39
6 Дунав 26 10 8 8 1 38

 

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки