Великденският турнир за деца в риск събра над 260 участници

Проявата днес бе под наслов «Спортът достъпен за всички деца» и е част от спортния календар на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск

Великденският турнир за деца в риск събра над 260 участници

Националният шампионат за деца лишени от родителски грижи посветен на предстоящия Великден се състоя днес в зала „Арена Армеец“. 27-ото издание на събитието се организира от „Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи”(БСФДЛРГ), която от днес вече е преименувана на „Българска спортна федерация за деца и младежи в риск“. Това ще допринесе занапред в дейността, освен децата лишени от родителски грижи, да бъде обхваната по-голяма група деца и младежи в неравностойно положение. Събранието, също така, прие за членове на федерацията и 5 нови клуба, като по този начин общият им брой достигна 18.

Проявата днес бе под наслов «Спортът достъпен за всички деца» и е част от спортния календар на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск за 2017 г. В турнирите участваха над 260 деца от клубовете „Широко сърце” и от 26 дома за деца лишени от родителски грижи в страната, ЦНСТ, СУПЦ и ВУИ, на възраст между 12 и 18 години. Първенството определи шампионите в 6 спорта: лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, баскетбол – 3 на 3, таекуондо и мини футбол. Комплексен победител е отборът на Долна баня "К.Линчева", пред Велико Търново ЦНСТ 2 и 3 и Велико Търново ЦНСТ 1.

Събитието бе уважено от представители на Български олимпийски комитет, Министерство  на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето и “Фонд Социална закрила” към МТСП. Гостите връчиха и наградите на призьорите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки