Славия се поздрави с победа за ЧРД (ВИДЕО)

"Белите" победиха като гости Верея

Славия се поздрави с победа за ЧРД (ВИДЕО)


Славия се поздрави с победа на връх своя 104-и рожден ден. На стадион „Трейс Арена” Верея и Славия изиграха много скучна среща, с много малко сериозни опасности за вратарите. В крайна сметка обаче възпитаниците на Владимир Иванов се наложиха с 1:0. Двубоят бе първи и за двата тима от плейофната фаза на Първа лига.

 

Започването от първата минута на Елиаш пък означаваше мач номер 150 за него в родния елит. Първото полувреме премина с равностойна игра. През първия половин час домакините имаха леко предимство, а след това – „белите”.  В началните минути Керкар и Балде нанесоха неточни удари за Верея. Последва изстрел на Велев до лявата греда. След 20 минути игра бе най-опасното положение за тази част. Педро Еуженио стреля далеч извън наказателното поле от фаул, но топката се отби в напречната греда. В опита си да спаси, Георги Петков получи контузия, но след намесата на лекарския екип остана в игра. Малко по-късно главният съдия Ивайло Стоянов трябваше да успокоява гневни изблици край тъч линията на Раодстин Станев. Сердеров направи хубав пробив и намери Божидар Васев на границата на наказателното поле. Изстрелът на последния обаче бе крайно неточен. В самия край на полувремето Васев получи хубав пас зад гърба на отбраната. Аргилашки обаче излезе много бързо и прецизно, далеч извън наказателното си поле, за да изчисти и предотврати по-сериозна опасност.

 

Втората част бе по-скучновата дори от първата. След повече от 20 минути игра, единственото по-интересно бе хубав финт на Божидар Васев, последван от много неточен удар. Опасен пробив на Андонов завърши с успореден пас, който обаче бе изчистен в корнер от Пашов. Едва в 76-ата минута някой от двата отбора имаше реална възможност да отбележи. Мощният изстрел на Педро Еуженио, обаче бе избит в корнер от Георги Петков. Само в рамките на 60 секунди съперниците си размениха по едно голово положение. В 80-ата минута Керкар центрира от фаул, Елиаш засече с глава от близко, но право в ръцете на Петков. В ответната атака мощен изстрел на Йомов от въздуха бе отразен с атрактивен плонж от Аргилашки. Така се стигна до 86-ата минута, когато Славия реализира оказалото се победно попадение. Божидар Васев центрира перфектно в наказателно поле, където от Ивайло Димитров с глава насочи топката във вратата за 0:1, подарявайки за ЧРД 3 точки на Славия.

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки