Дибала: Меси ми каза да не ходя на "Ноу Камп", за да не се ядосвам

ПСЖ нямаше психика, за да оцелее в Каталуния, смята звездата на Ювентус

Дибала: Меси ми каза да не ходя на "Ноу Камп", за да не се ядосвам

Пауло Дибала не крие, че Лео Меси е негов идол, но въпреки това не се плаши от сблъсъка с Барса. „В момента вървим по-добре от тях”, са първите думи, с които започва разговорът ни.

Пауло, не кри­еш, че Меси е моделът ти за подражание на терена, но сега ти предстои да се изправиш срещу него в директен двубой. Това прави ли емоцията по-специална?
- Винаги гледам мачовете му и не крия, че се опитвам да го копирам. И все пак аз играя за Ювентус, а той за Барса и ще направя всичко възможно да спечелим ние.

Коментирахте ли темата, докато бяхте в национал­ния отбор за мачо­вете от световните квалификации?
- Да, Лео ми каза да не идвам на „Камп Hoy", за да не се ядосвам. Но ако трябва да сме чест­ни, Барса не е само Меси. Те имат Неймар, който в момен­та е в суперформа.

Не се ли притес-няваш, че Барса може да си го из­кара на вас заради загубата от Малага, която сериозно намали шансовете им за титлата?
- Даваме си на­пълно ясно сметка колко силен е съпер­никът, но както вече ви казах в началото, мисля, че в момента ние сме отборът, който е в по-добра форма. Вярно, че когато дойде време за мачове от Шампионс­ката лига манталите­тът се про­меня. Това, че те загуби­ха от Малага наистина не е добре за нас, но не променя нашата настройка.

Плаши ли Барселона след шестте гол срещу ПСЖ?
- Уважение да, но страх не. Честно казано, ПСЖ не подходи с правилния манталитет за този мач. Ние само може да се поучим от то­ва.

Срещу Киево в последния кръг на Серия А Алегри смени поста ти, пращайки те зад нападателя и като че ли ти се чувст­ваше добре. Така ли е?
- Така е. Треньорът ми даде пълна сво­бода да се движа навсякъде по терена. Това е любимата ми позиция от дете. На­истина за един напа­дател става по-труд­но, когато е по-да­леч от вратата, но за мен така е по-добре.

Как виждаш слабите и силните страни на Барса?
- Всички знаят, че силата на този отбор е в атака. Пробле­мът им е, когато топката е в съперни­ка. Защитата е ахи­лесовата им пета, най-вече защото оставят много прост­ранства за съперни­ка. Затова за нас ще бъде от ключово значение да държим топката в центъра и да търсим пробиви на скорост.

Двамата с Игуаин, като че ли сте на път да опровергаете мита, че в Италия трудно се вкарват много го­лове.
- Наистина не е лесно, защото в Се­рия А се играе мно­го по-затворено в сравнение с Испания и Англия. Отборите не се стремят да атакуват много и не оставят пространст­ва отзад. Затова с Гонсало се шегува­ме, че в Италия и един гол е много.

Преди три годи­ни играеше в Се­рия Б с Палермо. Как се промени от тогава като футбо­лист и човек?
- Периодът ми в Серия Б ми помогна много. Когато пре­минах в Юве, всич­ко вече бе съвсем различно, но аз бях готов за тази стъпка.

Все още обаче личните ти усло­вия по договора ти с Ювентус отстъп­ват на водещите играчи в тима...
- Хората говорят много за това, но аз не мисля за догово­ри. Целта ми е да работя и да се разви­вам всеки ден. На моята възраст доста футболисти са спе­челили повече тро­феи от мен и аз ис­кам да наваксам.

Твърдиш, че до­като си бил в Па­лермо не си допус­кал, че един ден ще играеш в Юве. А днес представяш ли си, че след вре­ме може да играеш за Барса?
- Трудно е да предвидиш какво ще стане утре, а да не говорим след три. години. В момента се старая да нас­ладя на всеки миг в Торино.

Преди години си бил на „Камп Hoy", за да гледаш Ел Класико като фен. Нима не ти е минало през глава­та - един ден може да съм на терена?
- Със сигурност съм си го помислил и сега тази мечта се превръща в реал­ност.

Има много паралели меж­ду теб и Меси. И двамата сте дошли в Ев­ропа съвсем млади, играе­те на една и съща  позиция и силни­ят ви крак е левият. Сега когато Меси бе наказан за 4 мача от световните квалифи-к а ц и и ( б . р . един от тях вече изтече), в Аржентина гледат на теб като на спасител. Как се справяш с подобна отговор­ност?
- Хората трябва да знаят, че аз съм не съм Меси. Има само един Меси и са­мо един Марадона. Аз съм Дибала и то­ва ми харесва. Ина­че разбирам, че хо­рата имат големи очаквания към мен. Това е тежест, но трябва да свикнеш с нея.

Разпитвал ли си Даниел Алвеш за играта на Барса в детайли?
- Да, говорили сме доста. Все пак игра­ем на един същ фланг. Старая се да извлека максимума от партньорството си с него, защото той е голям футбо­лист. Силен е и в за­щита и в атака.

Ако успеете да елиминирате Бар­са, виждаш ли Юве като победител в Шампионската ли­га?
- Със сигурност това би било голям стимул за всички ни, но нека да вървим стъпка по стъпка.

Алегри твърди, че не готви нищо специално за мача на „Камп Hoy"?
-За мен е трудно да си го представя. Да играеш срещу Барса, не е като да играеш с някой друг, но все пак аз не съм треньор.

Очакваш ли от­съствието на Бускетс да се отрази на съперника?
- Той е важен фут­болист, но Барса има достатъчно дъл­га пейка. Там и вра­тарят може да играе като халф.

Като спомена за вратар, как ще коментираш изя­вите на Тер Щеген. Той играе много добре с крака, но понякога самочув­ствието му като че ли му идва малко в повече?
- Не отричам, че е много уверен в този елемент от играта, но за мен Буфон си остава №1.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки