Сензациите в пресата: Левски пласира Краев в Италия, надява се на близо милион

Даниел Боримиров иска Балтанов на „Герена”; Нов треньор в Локо Пд най-рано за Гергьовден

Сензациите в пресата: Левски пласира Краев в Италия, надява се на близо милион
Сензациите в българската спортна преса на 12 април 2017 г.:

 
„Меридиан Мач”: При провал на преговорите, Левски пласира Краев в Италия
 
Левски очаква да продаде Божидар Краев в Италия през лятото. Това, разбира се, ще стане, ако клубът не успее да постигне договорка за нов контракт с младока. В последните дни Краев. особено много нашумя след четирите си гола във вратата на Локо (Пд) при победата с 5:0. Припомняме, че след мача самият той отказа да коментира темата. Агентът му Джон Ингълс също не бе открит за повече подробности по темата.
 
„Меридиан Мач" вече писа, че ако не навият Краев за договор до лятото, на „Герена" много бързо ще се ориентират към продажба. По принцип те очакват много повече пари, с оглед на шума, който се вдигна около него и пробите в Ювентус и Манчестър Сити. Ако се стигне до трансфер 6 месеца преди изтичането на
„сините ще могат да вземат максимум милион лева от сделката и евентуално процент от следваща продажба на играча.
 
Най-вероятната дестинация, в която Левски ще пробва да пласира футболиста, е Италия. Съвсем наскоро той бе сложен сред най-големите млади таланти в Европа в класация на местното издание „Тутоспорт", което вдигна още повече рейтинга му.
 
Все пак вариант номер 1 на „Герена" си остава задържането на Краев. Футболистът вече веднъж прояви огромно мъжество, като подписа договор със „сините" и отказа по този начин да си тръгне като юноша и без финансова компенсация за клуба.
 
 
„Тема Спорт”: Левски нарежда Краев до най-скъпоплатените
 
Ръководството на Левски възнамерява да даде сериозно увеличение на Божидар Краев, за да може да подпише дългосрочен договор с младока. В момента той прибира повече, отколкото останалите юноши на клуба, но и по-малко от най-високоплатените в състава. Шефовете обаче планират да му дадат месечно възнаграждение, не по-ниско от това на част легионерите в отбора като Бабатунде Аденижи и Франсис Нар. Това означава, че заплатата на Краев ще надхвърли 15 хиляди лева. Естествено, това ще се случи само ако играчът се съгласи да преподпише с Левски. Неговият договор е до края на годината. Това означава, че ако ръководството на клуба не достигне до споразумение с 19-годишния футболист, то ще е най-добре да му намери купувач през лятото, за да не го изпусне без пари в началото на 2018 година. Ако Краев не подпише с Левски до месец юли, то след това ще може да преговаря с всеки клуб, който прояви интерес към него и след това да облече екипа му като свободен агент.
 
Мениджърът на Краев Джон Ингълс - той е бивш футболист на Левски, заяви пред "Тема Спорт", че не желае да коментира нищо по настоящата ситуация с клиента му. "Не искам да обсъждам нищо, свързано с договора на Божидар, не желая да коментирам бъдещето му", бе лаконичен шотландецът, отбивайки всякакви въпроси по казуса.
 
Около 19-годишния футболист се зашумя силно в последните дни. В неделя той реализира четири гола за победата с 5:0 над Локомотив Пловдив (в този двубой за първи път игра като централен нападател). Предишния ден пък получи номинация за престижната награда "Златното момче" на италианското издание "Тутоспорт", което отличава най-добрите играчи под 21 години.
 
През настоящия сезон Божидар има 25 шампионатни мача, в които отбеляза 8 гола - той е водещ реализатор на отбора. Преди да застане на върха на атаката, Краев бе ползван като халф. А с игрите си през пролетта той бе повикан от националния селекционер Петър Хубчев за световната квалификация с Холандия (2:0). В нея младокът направи дебют за трикольорите - влезе като резерва през второто полувреме.
 
 
„Тема Спорт”: Даниел Боримиров иска Балтанов на „Герена”
 
Халфът на Ботев Пловдив Лъчезар Балтанов е хванал окото на спортния директор на Левски Даниел Боримиров. Сините ще имат сериозна нужда от подсилване в полузащита през лятото, защото двама от основните им играчи в тази зона ще напуснат клуба през лятото - Георги Костадинов и Джереми де Ноойер. Визията на шефа е в клуба да бъдат привличани предимно българи, както и да бъдат налагани юноши. Затова и Балтанов фигурира в списъка за лятна селекция. "Тема Спорт" вече съобщи, че набелязан за привличане е още един българин,, който действа на тази позиция - Александър Цветков от Черно море.
 
Лъчезар Балтанов прави силна пролет, след като се завърна на терена след лечение на контузия в коляното. Заради травмата той има само 8 мача през настоящата кампания. В тях капитанът на пловдивчани е реализирал 2 гола.
 
Проблем пред евентуалното привличане на двамата е фактът, че те имат договори с клубовете си и за следващото първенство, а не стават свободни агенти през лятото.
 
28-годишният Балтанов е юноша на Левски. За сините има общо 69 мача във всички турнири, в които е вкарал 1 гол. Той бе пред завръщане на "Герена" през пролетта
на 2014 година. Тогава халфът дори води лятна подготовка с тима, но след това спортният директор Георги Иванов го освободи.
 
Любопитното е, че Лъчо и Даниел Боримиров бяха съотборници в Левски от 2004 до 2008 година.
 
 
 
„Тема Спорт”: Нов треньор в Локо Пд най-рано за Гергьовден
 
Пълен хаос цари в Локомотив Пловдив. Собственикът Христо Крушарски не е в България, тимът е без треньор, а играчите не са Взимали заплати от 2 месеца. Отделно, смърфовете са в серия от три поредни загуби, в които пуснаха общо 12 гола, а домакинството с ЦСКА чука на вратата. Мачът е утре от 19:30 часа. В него Локо ще бъде воден от помощниците на подалия оставка Едуард Ераносян -Христо Колев и Александър Тунчев. И двамата обаче нямат Про лиценз и могат да водят тима само в 3 мача.
 
Сред опциите за нов треньор са Александър Станков и сърбинът Нешко Милованович. Такъв обаче ще има най-рано за Гергьовден, довериха от клуба. Това означава, че тандемът Колев - Тунчев ще ръководи отбора и в двубоите с Черно море (23 април) и Дунав Русе (28 април).
 
Не е изключено обаче Бащата да остане и до края на сезона. За целта ще се търси човек с лиценз, който само да бъде записан, като старши треньор. В момента такъв човек в клуба няма. Такъв вариант е Воин Войнов, който в момента води Рилски спортист.
 
Станков е обявил, че ще изчака до последно за Китай. Крушарски не бил набит много на варианта Милованович. За последно бившият футболист на Беласица, Локо Пд, Левски и др. бе начело на Радник Сурдулица през 2016 година. Преди това е водил и Раднички Крагуевац.
 
Собственикът Христо Крушарски искал новият треньор да му предостави план за развитието на школата, която до няколко години да извади играчи за първия отбор. В момента Локомотив разчита на едни от най-възрастните играчи.
 

Бизнесменът планира и свиване на бюджета за новия сезон, ако черно-белите не успеят да се класират за Лига Европа. Това ще доведе до намаляване на заплатите. Появиха се и информации, че Крушарски може да се оттегли от клуба. Засега обаче такива индикации няма. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки