Кристиано Роналдо възцари тишина на "Алианц Арена" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Роналдо вкара и двата за успеха на Реал с 2:1 и изкара червен картон на Мартинес, Видал бележи и порти дузпа

Кристиано Роналдо възцари тишина на "Алианц Арена" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кристиано Роналдо избухна с два гола на „Алианц Арена” и донесе победата на Реал Мадрид с 2:1 над Байерн Мюнхен в първия мач от мегадербито в четвъртфиналите на Шампионска лига. Артуро Видал даде аванс на баварците и изпусна дузпа преди почивката, но веднага след нея Роналдо изравни, а после изкара червен картон на Хави Мартинес и отбеляза победния гол през краката на Нойер, който направи някои впечатляващи спасявания преди това. Вторият гол беше юбилеен стотен за носителя на "Златната топка" в европейските турнири. Той е първият играч в историята, който достига стотачка в Европа.

Реваншът е след 6 дни в Мадрид и Реал изглежда като много голям фаворит в него.

В последния момент преди мача тази вечер Байерн претърпя тежък удар и техният голмайстор Роберт Левандовски остана извън сметките за мача с травма в рамото, а атаката бе водена от Томас Мюлер. Матс Хумелс го нямаше в защита, а Начо партнираше на Серхио Рамос в отбраната на Реал заради контузии на Варан и Пепе. Мануел Нойер се завърна на вратата на немския шампион след три пропуснати срещи с травма в глезена.

Реал имаше увереност, че може да се справи добре на „Алианц Арена” след онова гръмко 4:0 преди три години, когато Анчелоти беше начело на Реал, а сега се изправяше с Байерн срещу своя ученик Зинедин Зидан. След онази най-голяма загуба пред собствена публика в Европа, Байерн бе натрупал 16 поредни победи на свой терен в 16 мача.

Началните минути бяха равностойни, но в играта на Байерн имаше нетипична припряност. В 18-ата минута Реал стигна до първата голова заплаха след хубаво центриране на Тони Кроос отдясно, което беше засечено с глава от Бензема, топката тупна в тревата, Нойер закачи леко с пръсти, тя срещна напречната греда и с малко късмет спря в прегръдката му, а не в мрежата.

Франк Рибери изстреля много силно воле от въздуха в 25-ата минута, но Бейл храбро блокира с глава в корнер. При последвалото центриране на Тиаго Алкантара от корнера Артуро Видал се измъкна от пазещия го Начо и с глава много силно насочи под гредата, където Кейлор Навас не успя да извади топката – 1:0.

След гола баварците добиха още повече увереност и натискаха, а Каземиро на два пъти имаше нужда от лекарска помощ, но се връщаше в игра. Филип Лам намери Томас Мюлер в наказателното поле, но бързо топката беше избита от краката му.

Ариен Робен танцуваше на фланга и финтира Кроос, а мекото му центриране пак стигна до главата на Видал, който този път насочи неточно над вратата.

В последната минута на първата част Байерн получи много спорна дузпа, при която съдията Никола Рицоли видя игра с ръка на Дани Карвахал при изстрел на Франк Рибери, но Карвахал по-скоро игра с рамото си и нямаше основания за 11-метров удар. Справедливостта възтържествува, защото Артуро Видал би силно над вратата от бялата точка и почивката дойде при гол аванс за домакините.

Реал излезе много по-мотивиран след почивката и изравни почти веднага. Дани Карвахал центрира остро отдясно и Кристиано Роналдо засече майсторски от въздуха в далечния ляв ъгъл за 1:1.

„Кралете” се чувстваха все по-комфортно в Мюнхен, а Томас Мюлер беше неузнаваем в атака за Байерн и липсата на Левандовски се усещаше силно. В 52-ата минута Томас Мюлер изскачаше сам срещу вратаря след пас на Робен, но беше спрян с много съмнителна засада, каквато по-скоро нямаше, защото Марсело покриваше Мюлер.

Хави Мартинес задържа Роналдо в 58-ата минута и получи жълт картон, а 3 минути по-късно отново фаулира Кристиано при опит за контра и Рицоли заслужено го изгони с втори жълт картон.

С човек повече европейският шампион започна да натиква Байерн все по-близо до вратата му, а домакините трябваше да издържат половин час с десетима.

Мануел Нойер спаси удар на резервата Асенсио, а после с една ръка демонстрира класа при силен изстрел на Роналдо фронтално срещу него.

Само две минути след това страхотно спасяване обаче Марко Асенсио центрира отляво, а Роналдо протегна крак пред пазача си и буквално набута топката между краката на Нойер за 2:1 с втория ги гол в мача и общо четвърти в турнира този сезон.

Марсело беше на сантиметри от нов гол с удар по диагонала, а смените на Анчелоти не даваха ефект и Байерн се бореше със зъби и нокти да не допусне трети гол.

Серхио Рамос вкара по любимия си начин с глава след статично положения в 92-ата минута, но този път имаше лека засада, която бе вдигната и голът не беше зачетен.

Реваншът е следващия вторник, 18 април, на „Сантяго Бернабеу” и Реал Мадрид има огромно предимство.

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки