Пирин (Бл) ще спира черна серия в Стара Загора

От 25 мача под Аязмото "орлетата" побеждават само веднъж

Пирин (Бл) ще спира черна серия в Стара Загора

Берое е категори­чен фаворит в дома­кинството с Пирин днес. Такъв го правят най-вече традициите в сблъ­съците между двата клуба. Те са изцяло на страната на заралии, особено когато те са домакини.

От 25 мача под Аязмото Пирин е по­бедил само веднъж. Това се е случило в дебютния сезон на „орлетата" в елита -1973/74. Интересно­то е, че същия сезон Берое изпада. Зато­ва допринася и загу­бата у дома от Пи­рин е 1:2, която идва в 26-я кръг от сезо­на. Гостите печелят с два гола на Кръжанов, а малко пре­ди почивката Мето­ди Бончев намалява на 1:2. 15 минути преди края Иван Вутов пропуска дузпа, стреляйки в гредата. С това на практика са погребани шан­совете за обрат как­то в този мач, така и в битката за оцеляване.

„Орлетата" са от­борът с най-дълга серия без победа в Стара Загора. От споменатия сезон 1973/74 насам те са гостували още 24 пъти в града на ли­пите, като в тях имат 16 поражения и 8 ремита, при голова разлика 48-12 за Берое. През този се­зон старозагорци вече спечелиха вед­нъж у дома срещу Пирин с 1:0. Двубоят беше от 5-я кръг, а гола отбеляза япо­нецът Кохей Като в 47-та минута.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки