Гросмайсторско реми между Лудогорец и Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сините устискаха с 10 души в края, Сватбата не им даде чиста дузпа преди почивката

Гросмайсторско реми между Лудогорец и Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)
Лудогорец и Левски справедливо си стиснаха ръцете за 0:0 в дерби мача от 28-ия кръг на Първа лига или от 2-ия кръг на първата шестица. Така, разликата от 13 точки в полза на разградчани на върха пред сините се запази, а ЦСКА успя да стопи две точки в гонитбата с Левски. 
 
През първото полувреме реферът Ивайло Стоянов-Сватбата подмина нарушение на Абел Анисе срещу Бабатунде Адениджи в наказателното поле, а после компенсира и не изгони Димитър Пиргов. Иначе Левски имаше надмощие, като Ренан дос Сантос извади най-чистото положение, създадено от Адениджи.
 
Лудогорец имаше инициативата през второто полувреме, без особено чисти положения. Левски се бранеше на ръба на позволеното и 12 минути преди края Мехди Бурабия си изкара втори жълт картон и остави своите с 10 души до края. Но със задружни усилия гостите удържаха финалния напор на домакините.  

 
Двата отбора заложиха на предпазлива игра в началните минути, като тактическата дисциплина бе ярко изразена. Съответно нямаше никакви положения пред вратите до 20-ата минута, когато сините изпълниха заучена комбинация при фаул. Прохазка отклони центриране на първа греда и насочи към далечния ъгъл, но прати в аут. 

 
Първата спорна ситуация дойде в 24-ата минута, когато Анисе застана пред получилия подаване в наказателното поле Адениджи, препъвайки го. Реферът Стоянов подмина ситуацията и в следващия момент трябваше да извади втори жълт картон на Димитър Пиргов за влизане отзад. Но веднага си намери повод да компенсира, като само маркира нарушението. 
 
Лудогорец отправи само един удар по посока вратата на Николай Кръстев, който бе неточен. А чрез Адениджи Левски създаде две опасни положения. При първия случай нигериецът стреля опасно покрай вратата, а при втория се получи рикошет и с върха на пръстите си Ренан дос Сантос извади коварната параболична топка. 
 
Междувременно, Ивайло Стоянов-Сватбата тръгна да лази по нервите на гостите, подминавайки явни нарушения срещу техни играчи и спестявайки очевадни картони за домакините.  
 
Второто полувреме започна на бързи обороти. Лудогорец изравни положенията с тупалка на Кампаняро, профучала покрай сглобката. 
 
Разградчани имаха инициативата, докато Левски трябваше да се нагажда след изваждането на Веско Минев на почивката (по неясни причини), пускането на Ивайло Найденов в дефанзивен план и настъпилите вътрешни размествания. 
 
Една от най-добрите ситуации се откри пред Джонатан Кафу при статично положение и лошо изчистена топка. Асът на Лудогорец стреля силно, но право в ръцете на Кръстев в 71-ата минута. 
 
Защитната и на моменти груба игра на Левски имаше висока цена. В 78-ата минута Бурабия вдигна високо крака си и закачи Кампаняро. Сватбата нямаше как да не изгони халфа и гостите трябваше да се бранят още по-дълбоко в оставащите петнайсетина минути. 

 
Най-чистото положение Лудогорец създаде в 84-ата минута, когато Кешеру и Кишада разиграха и румънецът стреля с един от марковите си фалцови удари, но прати в аут от наказателното поле. 
 
Разградчани затегнаха обръча в края, но синята отбрана удържа. 
 

 
Лудогорец не успява да постигне победа в трето домакинство в Разград след равенство и загуба срещу Дунав и сега реми с Левски. Тимът на Дерменджиев се нуждае от още 11 точки, за да триумфира и на теория с титлата. 
 
Сините остават без победа като гости през 2017-а и вече в трето поредно гостуване не успяват да отбележат. 

Championship Round


Поз   Отбор М П Р З ОГ   ДГ Г.Р. Точки  
1 0 Лудогорец 28 21 5 2 69 : 20 49 68 Шампионска Лига Квалификации
2 0 Левски 28 16 7 5 43 : 17 26 55 УЕФА Лига Европа Квалификации
3 0 ЦСКА 28 15 7 6 40 : 18 22 52 Плейоф
4 0 Черно Море 27 12 7 8 31 : 27 4 43  
5 0 Дунав 27 11 8 8 33 : 31 2 41  
6 0 Локо Пд 28 10 9 9 36 : 37 -1 39
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки