Чиликов натоварен със задача да търси нападатели за Левски

Аденижи и Сукуна за момента не оставят добри впечатления

Чиликов натоварен със задача да търси нападатели за Левски

Главният скаут на Левски Георги Чиликов е натоварен с отговорната задача да наме­ри в най-скоро време нов играч за поста централен на­падател.

В момента старши тре­ньорът на сините Николай Митов не разполага с голям избор на тази позиция, като там се подвизават Бабатунде Аденижи и Амаду Сукуна. Последният в момента е с контузия в коляното и отсъ­ства вече месец от терени­те. Дотук французинът не остави никаква следа в Лев­ски, като за изиграните шест двубоя не е отбелязал нито едно попадение. Далеч от желаната форма е и нигерийският таран, който до снощи имаше само две попа­дения (срещу Локомотив Горна Оряховица и Ботев Плов­див) през пролетта.

На тази позиция играха още Антонио Аниете, Божидар Краев и юношата на ти­ма Станислав Иванов. Имен­но в последния двубой срещу Локомотив Пловдив, когато си партнираха тримата в атака, испанецът се разписа веднъж, а Краев наниза чети­ри попадения. Но силата на дебютиралия с националната фланелка играч е в по-задни позиции, пише "Тема Спорт".

За това в следващите 40-50 дни Георги Чиликов ще е натоварен със задачата да търси нов атакуващ футбо­лист за Левски. Той вече има­ше пътуване до Южна Амери­ка. На бившия играч на сини­те може да се наложи да тър­си футболисти и за средата на терена, ако клубът не ус­пее да стигне до споразуме­ние за нов договор с национа­ла Георги Костадинов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки