Алегри е оптимист след контузията на Дибала

На "Ноу Камп" трябва да играем както в Неапол, смята треньорът на Юве

Алегри е оптимист след контузията на Дибала

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели, че има поводи за оптимизъм след контузията в глезена, която получи Пауло Дибала при успеха с 2:0 над последния в Серия А Пескара. Съли Мунтари изрита звездата на Ювентус в глезена в началото на втората част и това наложи принудителна смяна само 4 дни преди реванша с Барселона в четвъртфиналите на Шампионска лига.

„Това беше сблъсък, при който той си усука глезена, има поводи за оптимизъм”, каза Алегри пред Mediaset Premium за контузията на Дибала.

„Момчетата се справиха добре днес и спечелиха, но трябваше да контролираме мача по-добре и да не хабим енергия. Беше горещо, мачът беше като гоненица и не използвахме добре пространствата. Момчетата играха добре, но можеше по-добре, когато владеехме топката през втората част”.

„Хуан Куадрадо? И той има накъде да подобрява играта си. Понякога го ритат, защото не се отиграва топката достатъчно бързо, това трябва да подобри”, обясни наставникът на „бианконерите”.

Алегри иска Ювентус да играе срещу Барселона на „Ноу Камп”, както срещу Наполи в реванша за Купата на Италия.

„Първият половин час ще е много важен. Трябва да играем за гол, малко както в Неапол за купата. Трябва да играем с кураж и вяра в собствените възможности. Имаме шанс да стигнем до полуфинал, но няма да е лесно”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки